ŠOKANTNE TVRDNJE DUGOGODIŠNJE SLUŽBENICE PKB: Teror i mobing u Privrednoj komori!

Autor: Marija SAMOJLOVIĆ

Vesti

20.07.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugogodišnja službenica Privredne komore Beograda Vanja Pavićević (35) optužila je direktora Acu Popovića za maltretiranje i mobing. Prestravljenja njegovim dranjem i pretnjama, ona je sada na bolovanju i ne zna šta će je sačekati po povratku na posao. Pavićevićeva tvrdi da joj je Popović pre tri dana zapretio otkazom, i to bez ikakvog razloga.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Aco Popović

IZBACIO JE IZ KANCELARIJE

- Pozvao me u svoju kancelariju i rekao da zatvorim vrata i sednem, a onda je rekao: "Imaš deset sekundi, postaviću ti pitanje, dobro razmisli i odgovori mi. Reci šta si uradila ili ćeš dobiti otkaz" - priča Vanja.

Incident se, prema njenim rečima, dogodio 17. jula u prostorijama PKB. Direktor Popović je pozvao na razgovor i kao revnostan službenik odazvala se bez pitanja, ali kada je ušla u njegovu kancelariju i za sobom zatvorila vrata, sačekalo je veoma neprijatno iznenađenje - direktor je počeo da se dere i preti joj otkazom.

Prema Vanjinim rečima, Popović joj je postavljao nejasna pitanja, zahtevao od nje odgovor, urlajući da će joj dati otkaz, da bi je na kraju isterao iz svoje kancelarije.

Nekoliko sekundi kasnije, kako je ispričala, direktor je munjevito ušao u njenu kancelariju, vređao je i opet pretio.

- Rekao sam ti da ćutiš, bre, nisam ti dao reč, ako treba da pričaš, pričaćeš kad ti kažem - priseća se Vanja.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vanja Pavićević

POD STRESOM

Naša sagovornica kaže da je zbog pretrpljenog stresa istog dana otišla kod lekara, koji joj je momentalno otvorio bolovanje.

- Doktor mi je dao uput za psihijatra. Pregled mi je zakazan za 30. jul, tako da do tada sigurno neću raditi. A šta će me onda sačekati, ne znam - kaže Vanja.

Ona je istakla i da je Popović skoro postao direktor i da nikada pre nije imala konflikt s njim.

- Bio je uvek prijatan, ljubazan. Nismo imali nikakav specijalan kontakt, osim što je nekoliko puta dolazio u kancelariju zbog službenih stvari - iskrena je ona.

Ko je Aca Popović
  • Od aprila 2018. na funkciji v. d. direktora Privredne komore Beograda
  • Rođen je 1956. u Beogradu, diplomirao na Građevinskom fakultetu
  • Prvo zaposlenje GP "Hidrotehnika"
  •  Najduže radno angažovanje u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija"
  • oženjen i otac dvoje dece

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikolina

21.07.2018 10:18

Nije ovo jedini slucaj tamo. Tamo se samo takve stvari desavaju. On glumi velikog sefa a smesan je ko bioskop, hoce da rusi Cadeza pa smara privrednike i izdire se na ljude koji tamo rade, a on nista, ama bas nista ne radi. On sa prethodnikom Mileticem (Miletic ga je i preporucio za v.d. da bi ovaj sacuvao njegovu sekretaricu) i sekretaricom koja glumi boga samo o sebi brinu a PKB se ruinira i privrednici vise i ne zele da dolaze.