ZABORAVITE NA NORMALAN LETNJI VIKEND! Računajte samo na subotu, od nedelje opet počinje POTOP!

Autor:

Vesti

20.07.2018

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju 35 stepeni, ali već po podne stižu pljuskovi i grmljavina!

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Čak ni ovaj vikend neće proći bez pljuskova! Ako je verovati prognozi, subota će biti jedini pravi letnji dan, suv i sa temperaturom iznad 30 stepeni. Već od nedelje po podne sledi novo naoblačenje sa kišom, a takvo vreme zadržaće se sve do narednog vikenda, odnosno 27. jula.

Đorđe Đurić, meteorolog kompanije "Veder tu ambrela", kaže za Srpski telegraf da nas prvog dana vikenda očekuje sunčano i toplo vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 28 do 32 stepena.

- Samo se u toku noći na području Vojvodine očekuje jači razvoj oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Beogradu će cela subota biti sunčana i topla. Duvaće slab do umeren vetar, a maksimalna dnevna temperatura iznosiće 31 stepen - priča Đurić.

Još toplije biće u nedelju, kada će živa u termometru dostići 35. podelak. Međutim, popodne i krajem dana sledi naoblačenje sa kišom, a tokom noći i pad temperature.

- Tako će u ponedeljak biti oblačno i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će na jugu i dalje biti toplo. Ponegde se očekuju grmljavinske oluje i obilni pljuskovi. Maksimalna temperatura iznosiće oko 22 stepena na severu i do 30 stepeni na jugu zemlje. U utorak i sredu biće promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom - kaže Đurić.

On ističe da se stabilizacija vremena sa više sunčanih i suvih dana očekuje od petka 27. jula i da će naredni vikend biti pravi letnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading