POZADINA HAJKE NA DIREKTORA: Đurović na meti jer je sprečio KORUPCIJU!

Autor: M. M. L. - J. D. J.

Vesti

25.07.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proterao korupciju iz škole, pa se našao na meti onih koji su muljali. Protiv direktora Beogradske poslovne škole (BPŠ) Đure Đurovića, njegovih saradnika i ove obrazovne ustanove pokrenuta je neviđena medijska hajka iako je u školi, posle haosa koji je nekada u njoj carovao, konačno zaveden red.

RepublikaFoto: youtube.com/Beogradska poslovna škola - Visoka škola strukovnih studija
Đuro Đurović

Srpski telegraf, na osnovu dokumentacije o poslovanju BPŠ i izjava ljudi koji su godinama u ovoj ustanovi ili prate njen rad, otkriva istinu o Beogradskoj poslovnoj školi i pozadini napada na sadašnje rukovodstvo.

PRLJAVA KAMPANJA

Za početak, otkako je smenjen stari kadar, škola godišnje ima oko milion evra uštede. O tome za naš list govori šef računovodstva BPŠ Dragan Matović.

- Rashodi škole prosečno su smanjeni za oko milion evra godišnje u odnosu na izdatke u 2013. godini, kada je na čelu ustanove bio bivši direktor Ilija Samardžić. Škola sada posluje racionalno i razvija se sopstvenim snagama. Iz budžeta dobijamo od 10 do 15 odsto novca, dok od 85 do 90 odsto obezbeđujemo od sopstvenih prihoda - objašnjava Matović.

Činjenice, ipak, nisu preterano zanimale kreatore prljave kampanje u kojoj je, kako se ispostavilo, izneta gomila neistina. A papiri pokazuju da je škola zapravo, za vreme mandata bivšeg rukovodstva, ostala bez najvećeg dela sopstvenih sredstava (931 milion dinara), kao i da je izgubila prihod od kamata, koji je ranije imala u iznosu od oko 200 miliona dinara godišnje.

Dragan Matović, šef računovodstva BPŠ: Škola sada posluje racionalno i razvija se sopstvenim snagama

- Izgubili smo 931 milion dinara jer mnogobrojna potraživanja nisu naplaćena. Ostalo je nenaplaćeno 540 miliona dinara od "Simpa", 186 miliona od "Kontikija", 50 miliona od kompanije "Novosti". Ako tome dodamo još pet miliona od vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca i 150 miliona koje smo imali kao bankarski depozit kod UBB banke, onda dobijete tačno 931 milion gubitka - navodi Matović.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

SVE JE JASNO

Budžetski inspektor koji je sproveo kontrolu poslovanja škole upoznat je sa svim ovim podacima i izgubljenim novcem, dodaje naš sagovornik.

- Upoznate su i državna revizorska institucija i Uprava kriminalističke policije, a protiv prethodnog direktora podneta je krivična prijava. Škola danas nema dospelih, a neizmirenih obaveza ni prema državi ni prema dobavljačima ni prema bilo kom poveriocu. Sav novac je isključivo naš. Nemamo dugoročnih ni kratkoročnih kredita i nikada bolje nismo poslovali - zaključuje šef računovodstva BPŠ.

Činjenice i brojke sve govore
1. Samo na izgubljenom prihodu od kamata staro rukovodstvo oštetilo BPŠ za 200 miliona dinara
2. Sa malverzacijama starog rukovodstva upoznate državna revizorska institucija i Uprava kriminalističke policije
3. Protiv prethodnog direktora podneta krivična prijava
4. Škola sada posluje racionalno i razvija se iz sopstvenih resursa
5. Škola danas nema dospelih, a neizmirenih obaveza prema državi, dobavljačima ili bilo kom drugom poveriocu
6. BPŠ trenutno nema nijedan kredit, čak ni kratkoročni

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Student

25.07.2018 06:16

Molim Vas, ceo Beograd,a i sire, zna sta i kako funkcioniše sada BPS, Djurovic je unistio skolu, plate smanjio duplo nego pre njegovog mandata,ali ne svima, svojoj ekipici dao ogromne pare, zaposlio svu rodbinu i poznanike, skolarina skace stalno, vazduh se placa tamo! Sve sto je izneto u poslednjih mesec dana je tacno,tako da ne pokusavajte da ga spasete.

Plata

25.07.2018 07:06

Ne da nam platu jadnik. Njemu ne treba on se nakrao.

Ilinka

25.07.2018 07:55

Isto ovo se dešava i na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Za godinu dana zaposlili su 24 novih, a otpustili 15.

beba 1970

26.07.2018 09:56

Ako je to istina zasto nije uhapsen prethodni direktor?Pre bi se reklo da je sadasnji direktor pokro sta se moglo.Sef racunovodstva mora da ga brani jer je i sam akter u sumnjivim transakcijama.Sobzirom da je isti bio prethodno sef racunovodstva sta je dosad cekao pa nije prijavio kriminalne radnje prethodnog direktora?A mozda ga treba razumeti ,ipak je on cimer Djurin iz doma