UŽAS KOD KURŠUMLIJE! Staricu izujedalo STOTINU STRŠLJENOVA po glavi i ramenima!

Autor: blic.rs

Vesti

10.08.2018

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Staricu od oko 80 godina sa planine Radan nedavno je izbolo čak stotinak stršljenova i to po glavi i ramenima! Ona je nakon intervencije lekara prebačena u prokupačku bolnicu radi daljeg lečenja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenosi "Blic", ova baka je posle brze lekarske intervencije zbrinuta i na lečenju je pod stalnmin nadzorom lekara, a primila je i antišok terapiju.

- Osamedesetogodišnju staricu je izbolo više od stotinu stršljenova i to po glavi i ramenima. Sreća je bila samo što smo brzo reagovali, jer je zvala iz najudaljenijeg sela na planini Radan - rekla je načelnica Hitne službe Doma zdravlja Nena Vučković i dodala da je žena sanitetom odvezena na dalje lečenje u prokupačku bolnicu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kuršumlija puna stršljenova, niko ne zna zašto

Ova žena je samo jedna od čak 250 žrtvi koliko je za dva meseca registrovano u Kuršumliji. Najezda stršljenova registrovana je na jugu Srbije, naročito u Blacu, Kuršumliji i Prokuplju, s tim što su alergijske rekacije ove godine postale učestalije nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

Rekord po broju uboda u jednom danu bila je nedelja, kada se Hitnoj službi Doma zdravlja Blace šest osoba javilo sa alergijskim reakcijama na ubod stršljena!

Stanovnici juga Srbije kažu da je stršljenova uvek bilo, kao i ujeda, ali ne u ovolikom broju kao sada i da su zdravstvene tegobe sve češće, te se i oni koji to ranije nisu činili, sada javljaju lekaru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sve više alergijskih reakcija

U Domu zdravlja u Blacu potvrdili su za "Blic" da je sve više pacijenata koji se javljaju sa alergijskom reakcijom.

- Tačno je da imamo povećan broj pacijenata zbog uboda stršljenova, njih je uvek bilo, s tim što su ove godine alergisjke reakcije sve prisutnije kod ljudi. Zašto je to tako ne znamo, ali dešavalo se da u jednom danu dođe i po pet-šest pacijenata - kažu u blačkom Domu zdravlja.

Pacijenti, kako su nam objasnili, dolaze sa niskim pritskom, zujanjem u ušima, imaju i slučajeve anafilaktička stanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading