STIŽU NAM KIŠA, GRMLJAVINA I GRAD: Evo kada počinje nevreme i koliko će trajati!

Autor: Republika

Vesti

12.08.2018

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niz tropskih dana koji su obeležili prvu polovinu avgusta na teritoriji cele Srbije biće prekinut u sredu kada nas očekuje kratko osveženje sa povremenim pljuskovima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Prema rečima meteorologa, pred nama su vreo ponedeljak i tropski utorak kada će živa u termometru dostići 35. podeok, nakon čega će oblaci sa Atlantika stići u Srbiju i promeniti vreme.

- Pad temperature i promene vremena desiće se već u utorak uveče kada se očekuje jak jugoistočni vetar u košavskom predelu, dok se na sveru i zapadu zemlje očekuju pljuskovi- navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Do značajne promene u temperaturi prema tvrdnjama metorologa doći će u sredu, a ova promena će zahvatiti sve delove zemlje.

- U sredu i četvrtak nas očekuje pad temperature za 3 do 7 stepena, pa će maksimalna dnevna tih dana biti ispod 30 stepeni Celzijusa. Ovo kratko osveženje biće praćeno pljuskovima sa grmljavinom, naročito u svernim i zapadnim krajevima zemlje gde se može očekivati i grad. Toplo vreme i letnje temperature vratiće se već u petak kada se očekuje da temperatura vazduha bude preko 30 stepeni- kaže za blic.rs Đurić.

Osveženje će trajati kratko, a ostatak avgusta će biti uobičajno topao uz povremene prekide vrelih dana, kada će niže temeperature biti praćene naoblačenjem.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading