AKADEMCI POSLOVNE ŠKOLE: Šarčević nas SLUDEO! Ne znamo ni gde, ni ŠTA STUDIRAMO!

Autor: M. L. - M. S.

Vesti

28.08.2018

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti Beogradske poslovne škole (BPŠ), koja je na predlog ministra prosvete Mladena Šarčevića naprasno ukinuta, treba da krenu u novu školsku godinu, a ne znaju ni kako im se škola sada zove ni šta zapravo pohađaju.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Septembar samo što nije, a akademija radi na divlje

BPŠ je, na predlog ministra, ukinuta zajedno sa Visokom poslovnom školom iz Blaca, a studenti obe škole sada će pohađati novoosnovanu Akademiju strukovnih studija. Međutim, ova akademija niti je registrovana u sudu niti je akreditovana, pa studenti s pravom pitaju kakve će onda diplome uopšte dobiti na kraju školovanja.

- Nama studentima su oteli Beogradsku poslovnu školu. Pripojili su joj školu iz Blaca i transformisali je u akademiju. Promenili direktora i upravni odbor. Ako ste dobro razumeli, mi sada visimo. O ovome nas niko nije obavestio, a oni od studenata, odnosno naših para, žive - revoltirano je poručila jedna od najboljih studentkinja BPŠ na Fejsbuk grupi studenata ove škole.

NE UPLAĆIVATI NOVAC

Ona je posavetovala kolege da nikakav novac ne uplaćuju na račun BPŠ jer ova škola više ne postoji, kao i da ne upisuju master / specijalističke studije jer ih famozna akademija nije akreditovala.

- Novac koji ste uplatili za ispite za septembarski rok važiće i za druge rokove ukoliko uspemo da vratimo školu. Znam da mnoge zanima i pitanje šta će biti sa diplomama, šta je sa onima koji su diplomirali u junu, a nisu dobili diplomu i slično... - napisala je ova studentkinja uz napomenu da na sva ta pitanja još nema odgovora.

RepublikaFoto: Fotomontaža/Srpski telegraf
Pinokio Šarčević ćuti već 19 dana

NISU OBAVEŠTENI

Zbunjeni akademci pitaju se i zašto ih niko nije obavestio o velikoj transformaciji, jer po Zakonu o visokom obrazovanju i ugovoru koji su potpisali upisujući BPŠ, imaju pravo da učestvuju u najvažnijim pitanjima za opstanak svoje škole. Jedan od studenata, L. I., posebno je ogorčen što će dobiti diplomu neke akademije, a školovao se za diplomu Beogradske poslovne škole.

- Mi sada ne možemo polagati ispite, ne možemo se prijaviti za Ameriku jer nam je fakultet nevažeći, nema više ni onih putovanja na koja smo navikli, ne možemo dobiti diplomu, jer od koje škole se diploma dobija? BPŠ ili neke tako akademije - pita se ovaj mladić.

Odgovore danas nije imalo ni Ministarstvo prosvete, koje je ostalo nemo na naša pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zorana

29.08.2018 09:10

Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu organizuju neakreditovane studije.