Novica Tončev podneo PRIJAVU PROTIV HULIGANA

Autor: M. S.

Vesti

30.08.2018

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik SPS Novica Tončev, koji je nepravedno osuđen na zatvorsku kaznu zbog priče da je 2014. napao aktivistu SNS na političkom skupu u selu Jelašnica, sada je protiv navodne žrtve Slađana Stojkovića podneo krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje i vređanje na nacionalnoj osnovi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novica Tončev

Podsećamo, Tončev je dobio tri meseca robije i uslovnu kaznu od godinu dana zbog sumnje da je pre četiri godine prilikom puštanja vodovodne mreže u selu Jelašnica, gde je držao govor, napao i udario čoveka i naneo mu telesne povrede.

Međutim, kako nam je Tončev ranije rekao, to nije istina, nije tačno da je napao Stojkovića, već, naprotiv, aktivista SNS je njega brutalno vređao i uznemiravao sve posetioce na skupu govoreći: "Ko su oni da podržavaju Bugarina."

Tončev je odmah podneo prijavu zbog vređanja na nacionalnoj osnovi, ali njegove prijave nisu procesuirane.

Sada je u Višem javnom tužilaštvu u Vranju podneo i krivičnu prijavu protiv Stojkovića, a u prilog tome predao je i izjave svedoka koji su prisustvovali događaju.

- U stanju uračunljivosti, svestan svog dela iako je bio svestan da je zabranjeno, on je Tončevu psovao bugarsku majku i nazivao ga bugarskim lopovom, dok se ostalim učesnicima skupa obraćao rečima: "Ko su oni da podržavaju Bugarina" sve dok skup nije okončan i ovi se nisu udaljili sa mesta održavanja skupa - piše u prijavi protiv Stojkovića.

Inače, meštani Jelašnice pre nekoliko dana okupili su se kako bi pružili podršku Novici Tončevu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading