Gosti iz Kine u Beogradu drugi po brojnosti

Autor: Republika

Vesti

03.09.2018

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima Sekretarijata za upravu - sektor statistike, u Beogradu je u julu mesecu boravilo za 19 odsto više stranih turista u odnosu na isti mesec prošle godine.

RepublikaFoto: e-stock/M. MARKOVIĆ

Od ukupno 123.013 turista registrovanih u julu u našem gradu, 110.637 je stranih koji su ostvarili 216.526 noćenja, za 26 odsto više u odnosu na broj noćenja zabeležen u julu prethodne godine.

Od početka godine ukupno 616.067 gostiju je registrovano u Beogradu od čega je 522.815 stranih, što predstavlja porast od 11 odsto. Najbrojniji gosti u prvih sedam meseci su iz Turske, Kine, Nemačke, Hrvatske i BiH, dok su najveći broj noćenja ostvarili Gosti iz Turske, Kine, Irana, Nemačke i Hrvatske, zatim Grčke, Izraela i Ruske Federacije.

- Posebno značajan rast ostvarili su gosti iz Kine, što je rezultat pre svega dobrih odnosa dve zemlje a zatim i aktivnosti Turističke organizacije Beograda na ovom turističkom tržištu. Od velikog je značaja i učešće na nastupajućem godišnjem zasedanju Svetske federacije gradova u turizmu WTCF od 6. do 10. septembra u kineskom gradu Ćingdau, posvećenom kineskim emitivnim tržištima među kojima je i naša zemlja - rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading