Dečak za kojeg se sumnja da ima virus Zapadnog Nila pušten kući BEZ DIJAGNOZE!

Autor: Tanjug

Vesti

13.09.2018

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak koji je zbrinut u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" zbog sumnje da je oboleo od groznice Zapadnog Nila, uspešno se oporavio i danas ide kući.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Direktor Instituta Radoje Simić rekao je za Tanjug da su prve analize, kada je dete stiglo, upućivale na mogući meningoencefalitis (upala moždanih opni) izazvan virusom Zapadnog Nila, ali da to još nije potvrđeno.

- Čekaju se rezultati analiza iz referentne laboratorije i tada ćemo znati da li je zaista bila groznica Zapadnog Nila. Najvažnije je da se dete dobro oporavilo i da nema nikakvih posledica - naglasio je Simić.

Ako analize budu pokazale da se radi o virusu Zapadnog Nila, to će biti prvi slučaj te infekcije koji je dokazan kod dece u Srbiji.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", dosad je u Srbiji od ove infekcije obolelo 286 ljudi, od kojih je 29 umrlo.

U Beogradu je i dalje najviše registrovanih slučajeva - 141.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading