BORBA ZA ŽIVOT: Dušan (4) ima opaki tumor - Srbijo, pomozi da pobedi

Vesti

14.09.2018

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali dečak, a veliki heroj! Četvorogodišnji Dušan Todorović iz Svilajnca od 2016. hrabro se bori sa surovom bolešću, jednim od najtežih malignih tumora - neoblastomom. Malom Dukiju sada je potrebna naša pomoć! Mališan hitno mora da ide na lečenje u kliniku "Sant Joan de Deu" u Barseloni i za to je potrebno 191.312,81 evro.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dušan Todorović

Ovaj nasmejani dečak rođen je u junu 2014. u Beogradu, a radosno detinjstvo iznenada su zamenili terapije, bolnice i neizvesnost.

BOLOVI U STOMAKU

Počelo je pre dve godine, bolovi u stomaku su bili nepodnošljivi za malog Duleta.

- Pred Novu godinu 2016. počeo je da se žali da ga boli stomak. Više puta smo ga vodili kod lekara tokom mesec dana. Tek kada mu je urađena analiza krvi, primetili su pad hemoglobina. Pedijatar u Domu zdravlja Svilajnac napipao je u njegovom stomačiću strano telo. Onda su mu uradili ultrazvuk... - sa težinom u glasu priča Aleksandar Todorović, otac mališana.

Foto: Privatna arhiva

OTAC ALEKSANDAR TODOROVIĆ: Naš Dule je svega svestan, bori se i ide na pobedu

Usledio je šok, neverica i strah jer je teška bolest napala njihovog mezimca.

- Lekari su videli da je u pitanju ozbiljno oboljenje i odmah nas uputili u Beograd. Analize su pokazale tumor neoblasma - kaže Aleksandar.

"Jazavac pred sudom" za pomoć

U Centru za kulturu "Vlada Divljan" na Paliluli večeras u 20 sati igraće se predstava "Jazavac pred sudom". Ulaznica je 500 dinara, a prikupljeni novac namenjen je za lečenje malog Duleta.

Uz maksimum snage, volje i nade da će sve ipak biti u redu, Dušan je prošao biopsiju i započeo sa hemioterapijom u Beogradu.

JAČI NEGO PRVI

- Terapija je bila uspešna, tumor se smanjio i mogao je da se operiše. Svilajnčani su sakupili novac za prvu operaciju, koja je urađena na eksperimentalnoj klinici "Sent Jude" u Memfisu u Americi. Sve je dobro prošlo i lečenje je nastavio u Srbiji. U Institutu za majku i dete urađena mu je transplantacija koštane srži, bio je na hemioterapiji, a onda je do sredine 2017. boravio u sterilnom bloku. Kasnije je otpušten na kućno lečenje - priča Aleksandar.

Foto: Privatna arhiva

Svilajnčani sakupili novac za prvu operaciju koja je urađena u Americi

Dušan je opet bio veseo. Operacije i bolnički kreveti bili su konačno iza njega. Nažalost, u julu 2018. ponovo udarac... ovog puta još jači nego prvi! Bolest se vratila!

- Naš Dule je svega svestan i ponaša se vrlo zrelo za svoje godine. Bori se i ide na pobedu - kaže otac mališana.

Kako da pomognemo!

Ovom mališanu trenutno je ugrožen život! U klinici u Barseloni Dušan će dobiti dodatne dijagnoze, testiranje, analizu krvi i dva ciklusa hemioterapija i imunoterapiju. Malom Dušanu možete pomoći slanjem SMS poruke na 5757, a cena je 100 dinara, i uplatama na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading