VESIĆ: Vučić i Vojska dokazali da Srbija neće trpeti napade na svoj narod na Kosovu

Autor:

Vesti

01.10.2018

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS Goran Vesić Komentarišući upad ROSU na Gazivode Vesić je rekao da naređenje koje je izdao Vučić, da se Vojska Srbije i policija stave u stanje najviše borbene gotovosti, jasno govori da Srbija neće trpeti provokacije i napade na svoje stanovništvo na KiM.

RepublikaFoto: e-stock/K. Mihajlović
Goran Vesić

- Mi smo, kao što je i predsednik Vučić rekao, spremni za dogovor, razgovaramo sa Albancima i znamo da je potreban istorijski dogovor sa njima, ali više nismo zemlja koja će trpeti provokacije i koja će dozvoljavati da se preti našim ljudima - istakao je Vesić.

Naglasio je da je veoma važno što Vučić pokušava da dođemo do trajnog dogovora sa Albancima jer trajan dogovor znači i očuvanje našeg interesa na KiM i očuvanje srpske zajednice.


Vesić se osvrnuo i na reakcije opozicije tim povodom i dodao da su oni pokazali da im nije stalo do interesa Srba na KiM, već da im KiM služe samo za političko potkosuravanje. 

Vesić je istakao da KiM nije pitanje za politička prepucavanja već je nacionalno pitanje.

- Predsednik Vučić ima legitimitet, dobio je skoro 56 odsto glasova u prvom krugu i normalno bi bilo da svi stanu iza Vučića, da mu svi pomognemo da dođe do što boljeg rešenja za KiM, a dešava se suprotno. Dešava se to da su se svi politikanti i prevaranti u Srbiji ujedinili baš po pitanju KiM protiv onoga što radi Vučić i to ne zato što misle da znaju bolje već samo zato što očekuju da to bude tema na kojoj će Vučić izgubiti popularnost - rekao je on.

Na istoj strani su Nataša Kandić, Sonja Biserko, Boško Obradović…svi su ujedinjeni u mržnji prema Vučiću i žele da ga ometu da postigne bilo kakav dogovor, računajući da će time postići nekakav politički poen, navodi Vesić.


- Problem je u tome što su žrtve ljudi Srbi sa KiM i što tim ljudima iz opozicije, nažalost, nijedna srpska glava nije skupa ako mogu da ostvare bilo kakav politički poen - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
Rade

01.10.2018 08:45

Srbija nece trpeti provokacije i napade na svoje stanovnistvo na Kosovu i Metohiji nikada.

Nina

01.10.2018 08:46

Srbija ima snaznu vojsku koja je spremna da odgovori svim zadacima i u svakom trenutku da zastiti svoje gradjane....

Olja

01.10.2018 08:47

Niko nikada nece Srbiju gaziti i ponizavati a onaj ko pokusa dobice zestok odgovor Srbije.

Laki

01.10.2018 08:47

Srbija ima jaku vojsku koja je spremna da odgovori svim zadacima i u svakom trenutku da zastiti svoje gradjane....