NEŠTO OPASNO SMRDI U ŠAPCU: Ljudi se dave u SMEĆU, preti im ZARAZA!

Autor: Republika

Vesti

01.10.2018

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da se zapitaju ko je i zbog čega lagerovao smeće u gradu i da što pre sve očiste, jer im zaraza "kuca na vrata" – nadležni sada vode hajku protiv svih onih koji se ne slažu sa mutnim radnjama gradonačelnika Nebojše Zelenovića i njegovih pajtosa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Deponije sve veće

Prema pisanju portala "Embargo", više od 30 tona otpada "ćuti" u gusto naseljenom predgrađu Šapca u Dalmatinskoj ulici, u naselju Kasarske Livade.

Štaviše, direktor ove radne jedinice komunalne službe bio je hitno pozvan u kabinet gradonačelnika Šapca i dobio dobro "ribanje" samog zbog toga što je skrenuo pažnju na ovu deponiju koja bi mogla da zarazi stanovništvo.

Navodno reciklažni otpad, skladišten je na posedu privatnog preduzeća “Mašinokop” koji deo svog prostora iznajmljuje šabačkom JKP “Stari grad”.

Boško Đurić, koji se predstavio kao otac vlasnika “Mašinokopa” u razgovoru sa lokalnim novinarima tvrdi da za šest godina koliko je firma na tom mestu, nikakvog otpada nije bilo. Fotografije i snimci planine đubreta, kako navodi, napravili su zlobnici.

U junu ove godine, na istom mestu otvoreno je mini postrojenje, navodno, za reciklažu ambalažnog otpada. Rukovodioci šabačkih komunalaca slikali su se kraj plastičnog i limenog đubreta. Prema saznanjima od zaposlenih, materijala za recikliranje je bilo najmanje – sve što se dovlači iz mesta širom Mačve, a to je pretežno kućni otpad, završavao je ispod nosa stanovnika Kasarskih Livada.

Otpad je hronični problem šabačkih vlastodržaca. Obavezno je tema u predizbornoj kampanji. A od kampanje do kampanje, broj divljih deponija sve je veći. Smetlište na Dudari, nadomak reke Save, u ko zna koliko navrata bilo je među glavnim adutima za dobijanje izbora ekipi okupljenoj oko Dušana Petrovića. Ali, kako se dokopaju vlasti, tako obećanja pošalju na smetlište kampanje. Pitanje dana je kada će hiljade tona đubreta na Dudari eksplodirati.

Naime, obećavano je da će otvaranjem regionalne deponije u Sremskoj Mitrovici, smetlište kod reke biti počišćeno, pominjale su se neke cevi da će biti zabodene u zemlju da izvlače metan koji đubre stvara… A kada eksplozivni gas izvetri, na Dudari će biti igralište, tereni, park, ekskluzivni stanovi. I ko zna šta sve još je "u mašti" Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading