Uskoro prve zgrade za pripadnike Vojske i policije: Ovako će izgledati jeftini stanovi

Autor:

Vesti

17.10.2018

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bulevar Nikole Tesle u Nišu, Jugićevo u Novom Sadu i jedan od uređenijih delova Zemuna kod Nove Galenike samo su neke od lokacija na kojima će država graditi jeftine stanove za pripadnike Vojske, policije i službe bezbednosti.

RepublikaFoto: Promo foto

Njihova cena biće i do pet puta niža od tržišne. U manjim gradovima cena kvadrata iznosiće svega 300 evra. Kako je istakao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ovi jeftini stanovi podstaći će ljude da ostanu u zemlji, a sve treba da bude završeno do 2020. godine.

- Da bismo podstakli ljude da ostanu ovde, imaćemo niže cene i dodatne subvencije u svakom mestu koje nije Beograd, Niš ili Novi Sad, tako da će cena biti od 300 do 350 evra po kvadratnom metru - istakao je predsednik.

RepublikaFoto: Promo foto

On je naveo da na rešavanje stambenog pitanja u Srbiji čeka ukupno 23.623 pripadnika Vojske i policije. U prvoj fazi će se graditi 8.086 stanova, što je jedna trećina od ukupnog broja onih kojima su stanovi potrebni. Izgradnja stanova prvo će krenuti u Vranju i Nišu, već u narednih mesec dana, a do 1. maja sledeće godine započeće i u ostalim gradovima Srbije.

Cena stanova biće i do pet puta niža od tržišne, a u manjim gradovima kvadrat će iznositi 300 evra

- U Vranju će biti izgrađeno 486 stanova, a u Nišu najviše - 2.400, ne računajući Beograd. U prvoj fazi u Beogradu gradiće se 1.000 stanova na izuzetnoj lokaciji u Zemunu kod Lakat krivine - rekao je Vučić.

On je precizirao i da će se van Beograda graditi četvorospratnice, a u Beogradu zgrade od pet i šest spratova jer, prema pojedinim istraživanjima, ako se porede iste socijalne kategorije, manje dece se rađa u višespratnicama.

RepublikaFoto: Promo foto

Podsetimo, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je krajem septembra da će izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti početi za oko mesec dana, odnosno krajem oktobra, prvo u Vranju i Nišu, te da je Ministarstvo građevinarstva izdalo dve građevinske dozvole za izgradnju - u Vranju 186 jeftinih stanova u četiri zgrade i 190 stanova u Nišu u dve zgrade.

LOKACIJE ZA IZGRADNJU STANOVA
BEOGRAD Lakat krivina pored Nove Galenike
NIŠ Bulevar Nikole Tesle, u blizini Elektronskog fakulteta
VRANJE Lokacija Peta škola
KRALJEVO Naselje Ribnica
KRAGUJEVAC Ulica Sime Markovića, Denino brdo
NOVI SAD Naselje Jugovićevo, kod Bulevara Evrope
SREMSKA MITROVICA U istočnom delu grada u blizini Save

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading