MIHOLJSKO LETO, DOVIĐENJA! EVO KADA ĆE PASTI PRVI SNEG

Autor:

Vesti

17.10.2018

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo toplo miholjsko leto neće još dugo trajati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako još niste izvadili jakne iz ormara verme je ih pripremite jer će nas ovo sunce grejati do nedelje. 

Pad temeprature prognoziran je za nedelju, ali i slaba kiša, a potom ćemo ugaziti u pravu jesen.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) za 30 dana, do 18. novembra će nam najviša dnevna temepratura biti oko 24 stepena, dok 19. i 20. oktobra ona pasti za dva, tri stepena, da bi u nedelju, 21. ona bila oko 18 stepeni.

Za taj dan prognozirana je i kiša. Ona je, prema grafikonu RHMZ u najavi i narednih dana i to od 23. do 26, do 28. do 3. novembra, pa onda od 4. do 8, zatim 11, pa onda od 13. do 15.

temperature će se kretati, prema istim podacima, do 19 stepeni, a krajem perioda, od 12. novemra sledi njihov pad na ispod 16 i 15. novembra na ispod 12 stepeni.

I Đorđe Đurić, meteorolog, kaže da nam je od miholjskog leta ostalo još nekoliko dana, odnosno u njemu ćemo uživati do nedelje, kada sledi promena vremena.

- Do subote će nam biti vreme identično današnjem. A najviše dnevne temeprature biće od 20 do 25 stepeni. Vetar će se u potpunosti smiriti. Potom će u subotu, takođe, biti sunčano i toplo, ali za stepen dva niža temepratura - laže Đurić za "Blic".

Prema njegovim rečima, od sledeće nedelje nam sledi prava jesen.

- Ne očekuje se jače zahlađenje, odnosno očekivane su maksimalne dnevne oko 15 stepeni, što je uobičajeno za treću dekadu oktobra. Što se tiče padavina, još su pod znakom pitanja. Odnosno, nema najave za neke obilne padavine. Do kraja meseca zadržaće se takvo vreme. Imaćemo red sunca, oblaka, slabe kiše - navodi on.

Kako Đurić dodaje, novembar će se nastaviti u istom stilu, odnosno maksimalne dnevne temeprature biće oko 13 stepeni, što je malo iznad proseka...

Prvi sneg na planinama pašće u tom mesecu. Takođe, prvi sneg u Beogradu očekuje se oko 22. novembra, a na osnovu tridesetogodišnjeg praćenja. Ali, još je rano da se to precizira.

Gušiće nas ambrozija, od komaraca neće moći da se živi i TO NIJE SVE! Ovo su glavne posledice miholjskog leta koje je pred nama

- U Beogradu će biti srednja dnevna temepratura oko 8 stepeni. Počeće magle, prizmeni mrazevi, ali ništa neobično za to doba godine. Kako dublje budemo ulazili u jesen, dešavaće se da u dolinama bude magle, dok će planinski vrhovi biti obasjani suncem - kaže on.

U novembru prvi sneg

Kako navodi Đorđe Đurić, sneg možemo u Beogradu da očekujemo oko 22. novembra, a na osnovu tridesetogodišnjeg praćenja.

- Ali, još je rano da se to precizira - završio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading