MINISTARSTVO: Požar u Carskoj bari je zločin prema prirodi!

Autor: Tanjug

Vesti

17.10.2018

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izazivanjem požara koji se proširio na Carsku baru, jedan od svetski značajnih rezervata prirode, počinjen je zločin prema prirodi i životnoj sredini, ocenjuje Ministartvo zaštite životne sredine i traži da se počinioci i odgovorni najoštrije kazne.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Starac spalio više stotina hektara

Nadležne službe Ministarstva su na terenu i utvrđuju štetu načinjenu u požaru koji je 14. i 15. oktobra 2018. godine zahvatio više stotina hektara Specijalnog rezervata prirode Carska bara, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U narednim danima Ministarstvo će inicirati sastanak nadležnih državnih organa i institucija kako bi se rešili problemi koji ugrožavaju životnu sredinu, prirodna blaga i resurse koji pripadaju svim građanima Srbije.

Specijalni rezervat prirode Carska bara je zaštićeno područje Prve kategorije, kako bi se očuvao izuzetno raznovrstan i bogat divlji biljni i životinjski svet. Ovo područje uključeno je u Konvenciju o svetski značajnim močvarnim staništima-Ramsar (1995). Takođe je značajno kao IBA (važna područja za ptice) i IPA (važna područja za biljke) .

Ministarstvo u saopštenju za medije apeluje na sve građane da čuvaju i brinu o životnoj sredini i da budu odgovorni prema prirodi kako bi je sačuvali za sadašnje i buduće generacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading