Vitezovi proslavili devet vekova postojanja i u saradnji sa "Poštom Srbije" objavili jubilarnu poštansku markicu

Autor: Tanjug

Vesti

19.10.2018

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečana proslava povodom 900 godina od osnivanja Reda Templara održava se u Beogradu, tako da su poslednjih nedelju dana vodeći Templari iz čitavog sveta gosti našeg glavnog grada i Velikog Priorata Srbije.

RepublikaFoto: Promo foto
Vođeći svetski templari prisustvovali skupu

Nakon višednevnog upoznavanja kulturnih spomenika širom Srbije, istaknuti članovi Reda su prisustvovali konferenciji za medije.

Konferenciju je otvorio Veliki Prior Dragutin Zagorac, koji je pored sreće zbog velikog jubileja od devet vekova, izrazio zadovoljstvo i zbog jedinstvene saradnje sa "Postom Srbije" i objavljivanja poštanske markice, što je jedinstven slučaj u svetu. 

RepublikaFoto: Promo foto

Takođe, prisutni su se osvrnuli i na to što upravo Red Vitezova Templara ima konsultativni status pri Ujedinjenim Nacijama sa stalnom delegacijom, te da se Veliki Priorat Srbije diplomatskim sredstvima, godinama unazad uspešno zalaže za zaštitu naše kulturne baštine na Kosovu i Metohiji. 

Pored istaknutih svetskih državnika i ambasadora, podršku ovom događaju dalo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, ali zbog sprečenosti Prvog predsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, ispred ove institucije događaju je prisustvovao ambasador Branimir Filipović. 

Foto: Promo foto

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading