Pogledajte kako se Palma oprostio od Pelevića

Autor: Republika

Vesti

29.10.2018

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borislav Pelević, srpski političar, kum Željka i Svetlane Cece Ražnatović preminuo je u četvrtak u 61. godini života. Od njega se pored brojinh poznatih ličnosti oprostio i Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/ Kik Boks Savez Srbije
Borislav Pelević

- Dragi doktore, profesore, generale, prijatelju, nekom se život može smestiti u nekoliko reči. Tvoj život ne može stati u nekoliko tomova. Bio si patriota, general, častan Srbin, koji je dva puta ranjavan, časno braneći srpski narod tamo gde je srpstvo bilo ugroženo. Dragi prijatelju, branitelju srpskog naroda, generale, tvoje čojstvo i junaštvo može se meriti sa čojstvom i junaštvom čuvenih srpskih vojvoda i generala. Bio si jedan od najvećih sportskih funkcionera svih vremena u Srbiji, osnivač Kik-boks saveza Srbije, njegov dugogodišnji predsednik, predsednik svetske kik-boks WAKO federacije, koju čini 118 država sa svih kontinenata.

Celi svet te je priznao, prijatelju. Četiri puta si organizovao svetsko prvenstvo u kik-boksu u Srbiji, što nije pošlo za rukom ni jednom drugom srpskom sportskom funkcioneru. Tvoja smrt je nedoknadiv gubitak za tvoju porodicu, za mnogobrojne prijatelje, za srpski sport, za Srbiju. Počivaj u miru, dragi profesore! - napisao je Palma u čitulji za Pelevića.

Foto: Republika

Pelević je rođen je 22. novembra 1956. u Orahovcu, na Kosovu. Završio je gimnaziju u Peći, a Ekonomski fakultet u Beogradu, na kojem je magistrirao 1993. godine. Zvanje profesora za borilačke sportove stekao je na Fakultetu za fizičku kulturu u Parizu. U Beogradu je, takođe, diplomirao na Institutu za sport i fizičku kulturu. Uža specijalnost mu je kik boks.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading