Ogroman temperaturni plus nas neće napustiti sve do ovog datuma, ali tu nije kraj vremenskim šokovima u Srbiji!

Autor: Republika

Vesti

04.11.2018

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će u ponedeljak biti umereno oblačno i dalje toplo za ovo doba godine, a biće i dužih sunčanih intervala.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Maksimalna temperatura narednih 5 dana u Srbiji biće uglavnom od 17 do 22°C, s’ tim što će na jugu Banata duvati pojačan jugoistočni vetar.

U četvrtak krajem dana i tokom večeri na jugu i jugozapadu Srbije ponegde se očekuje slaba kiša. U košavskom području do četvrtka duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Sutra će se minimalne temperature  kretati od 6 do 9C a maksimalne dnevne od 17 do 21C.

Beograd:

Jutarnja temperatura iznosiće 9 maksimalna dnevna čak 20 C. Tokom čitave nedelje postojaće smena sunčanih i oblačnih intervala sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine. Maksimalne dnevne od 18 do 20C.

U ponedeljak iznad većeg dela Evrope biće suvo. Kiša i pljuskvi očekuju se na zapadu i severozapadu Evrope, a u oblasti Atlantika očekuju se olujni vetrovi. Obilni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na centralnom i zapadnom Mediteranu. Najhladnije biće u Rusiji sa temperaturom od 0 do 5°C, najtoplije na jugoistoku Evrope sa temperaturom i preko 20°C. Vrućine će nas, prema sadašnjim prognozama, napustiti tek 14. novembra, ali ni tada temperatura neće biti u skladu sa godišnjim dobom.

Očekuje nas 11 stepeni, a takvo vreme će se zadržati sve do kraja novembra sa varijacijama od po nekoliko stepeni na gore ili dole.

Foto: accuweather.com/printskrin

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading