"U zdravstvo uloženo mnogo, važno povećanje plata!"

Autor: Republika

Vesti

17.11.2018

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih godina je u sistem zdravstva uloženo mnogo novca i to je vidljivo na svakom koraku, od renoviranja zdravstvenih ustanova i otvaranja novih do Kliničkog centra Srbije (KCS) gde se usvajaju najsavremenije tehnologije u lečenju pacijenata i primenjuju potpuno nove, izjavila je specijalista medicinske biohemije u KCS Radmila Obrenović.

RepublikaFoto: Tanjug/VMA
Ilustracija

Ona je za Tanjug istakla da je to dobro, ali da jedan sistem čine i ljudi, te da je ulaganje u ljude najvažnije. "Zaposleni u zdravstvu zaista imaju priliku da se stručno usavršavaju i usvajaju nova znanja koja bi primenili u lečenju pacijenata", istakla je Obrenovićeva, koja je i predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, na nivou KCS-a i Beograda.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog najavljenih povećanja plata zaposlenima u zdravstvu.


"Mi očekujemo i već imamo najavu povećanja plata zaposlenih u zdravstvu gde se najveće povećanje planira za medicinske sestre koje nam zaista u najvećem broju odlaze u inostranstvo. Treba ih nagraditi i ohrabriti da ostanu, jer mi verujemo da ovo nije poslednje povećanje, da naša država prepoznaje značaj ove struke i da će i ubuduće biti i značajnijih ulaganja u ljudski resurs", rekla je Obrenović. 
Istakla je da je značajno i to što će lekari, koji takođe odlaze u inostranstvo, imati veće plate. "I tu očekujemo da će u narednom periodu biti i još veće povećanje plata i očekujemo ovih dana razgovore oko korekcije i predloga budžeta za oblast zdravstva", dodala je Obrenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading