Posao za 160 radnika! Vučić otvorio fabriku u Zrenjaninu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.11.2018

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Zrenjanin, gde prisustvuje svečanom otvaranju prvog pogona kompanije "Eseks Jurop".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vučić je, sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i domaćinima, obišao novi pogon fabrike za proizvodnju emajlirane žice "Eseks Jurop"

Kamen temeljac za ovu fabriku položen je u martu ove godine u prisustvu predsednika Srbije, predstavnika državnog vrha, grada Zrenjanina i kompanije Eseks.

Kako je ranije najavljeno iz te kompanije, vrednost investicije u fabriku u Zrenjaninu iznosi oko 30 miliona evra.

U Zrenjaninu je izgrađen pogon od 14.000 kvadratnih metara i poslovni prostora od 2.000 kvadrata, a posao je dobilo između 160 i 170 ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ


Južnokorejska kompanija Eseks Jurop, koja je deo "LS grupe" (proizvode elektro materijal i elektroniku sa godišnjim prometom od 19 milijardi dolara) posluje na preko 100 lokacija u svetu, ima svoje ogranke u 25 zemalja u kojima zapošljava preko 3.000 ljudi.

Reč je o evropskoj filijali južnokorejskog ogranka "Superior Eseks", koja je vodeći evropski dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora, a svoje proizvode isporučuje prevashodno automobilskoj industriji, energetskoj, te industriji električnih motora.


Fabrika u Zrenjaninu biće prvi proizvodni pogon kompanije Eseks na teritoriji istočne Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Dejan

29.11.2018 10:44

Neprestano stizu nove investicije.

Lepomir

29.11.2018 10:44

Sjajno! Nove investicije donose nova radna mesta, sto nas sve mnogo raduje!

ogi

29.11.2018 10:45

Mnogo je dobro što se fabrike otvaraju u različitim gradovima Srbije jer na taj način svaki kraj dobija mogućnost da napreduje i zaposli svoje ljude. Danas je to Zrenjanin.

Zivorad

29.11.2018 10:47

Opet nova radna mesta, opet smanjenje nezaposlenosti! Srbija odlucno pobedjuje u borbi protiv nezaposlenosti.