Švajcarski gigant otvara fabriku u Srbiji: Čokoladni brend iz Novog Sada

Autor: Jelena MITROVIĆ

Vesti

13.04.2019

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan vredan posao stiže u Srbiju! Švajcarski čokoladni brend Barry Callebaut otvoriće fabriku u Novom Sadu, a ova investicija vredna je čak 50 miliona evra, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/Barry Callebaut Group

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je u Novom Sadu najavio da su završeni pregovori sa velikom, veoma značajnom kompanijom.

- Još jedna investicija od 50 miliona evra dolazi u Srbiju. U pitanju je značajna kompanija iz prehrambene industrije. Videćete jednog od najmoćnijih svetskih proizvođača čokolada uskoro ovde, u Novom Sadu - rekao je Vučić ne otkrivajući ime kompanije. Predsednik je na mitingu u Novom Sadu takođe najavio da će u srpsku Atinu doći čak dve nove kompanije, kao i da su obe investicije vredne po 50 miliona evra.

- Čelnici svetski renomirane kompanije su Srbiju prepoznali kao mesto sa izuzetno povoljnim privrednim ambijentom, zahvaljujući i velikim zalaganjima predsednika Vučića. Ovakvoj odluci doprinelo je i to što se ogromne strane investicije u poslednje vreme slivaju u Srbiju - oktriva izvor Srpskog telegrafa.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je dolazak nove investicije uz konstataciju da je ona veoma značajna za prestonicu Vojvodine, ali i za čitavu Srbiju.

- Ovo ulaganje znači mnogo, ne samo zbog novih radnih mesta i boljeg odnosa izvoza i uvoza već je to i potvrda da je naša zemlja i Novi Sad pouzdan partner i dobro mesto za ulaganje. To je veoma važan signal za političku stabilnost Srbije - kaže Vučević uz napomenu da je do realizacije ovog projekta dovela velika podrška predsednika Srbije.

Veći broj ljudi koji će dobiti zaposlenje, kao i veći izvoz, ali i puna državna kasa, samo su neki od benefita koje sa sobom nose nove fabrike koje će švajcarski proizvođač otvoriti kod nas, ocenjuje ekonomista Ljubomir Madžar.

- Reč je o veoma ozbiljnoj, svetski poznatoj kompaniji koja će sigurno zaposliti veliki broj ljudi. Redovno će plaćati porez, što je uvek dobro za državni budžet. Naše kompanije bi tu trebalo da se ugledaju na strane investitore kojih je u poslednje vreme sve više u Srbiji. Njihovim dolaskom će se popraviti snabdevenost tržišta, a doprineće i većem izvozu. Time će potrošačima, kada su u pitanju brojni proizvodi, od čokolade pa nadalje, omogućiti veći izbor, jer je reč o vodećoj prehrambenoj kompaniji u svetu - objasnio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Dobrilka

13.04.2019 09:25

Jos jedna dobra investicija u Srbiji

Aca

13.04.2019 09:26

Veoma vazna i velika investicija

drasko

13.04.2019 10:01

Ovo je veoma lepa vest za gradjane Novog sad i cele Vojvodine.

Mirjana

13.04.2019 10:12

Ovo je odlična vest! Švajcarske čokolade su najbolje u svetu. Imaćemo najveći kvalitet u zemlji Srbiji.