Srbija će mladima do 40 godina koji žele da ostanu na selu da poklanja oranice!

Autor: novosti.rs

Vesti

03.07.2019

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša država ima više od 200.000 hektara državnog zemljišta koje se ne koristi. Upravo ti hektari biće ponuđeni građanima Srbije mlađim od 40 godina koji žele da se bave poljoprivredom. Zemlja će im, prema planu Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, biti ustupljena besplatno.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić rekao je da će, početkom naredne godine, biti raspisan javni poziv za bespovratno ustupanje zemljišta poljoprivrednicima mlađim od 40 godina.

- Ideja Odbora za selo SANU je da se poljoprivrednicima mlađim od 40 godina koji žele da se bave poljoprivredom bespovratno ustupi do 50 hektara po striktno utvrđenim pravilima korišćenja - kazao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, za dve godine vraćeno je poverenje u udruživanje i osnovano 466 novih zadruga. Time je, dodao je ministar, broj poljoprivrednih zadruga u Srbiji povećan za čak četvrtinu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading