Srbija je br 1 u privlačenju investicija

Autor:

Vesti

12.08.2019

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakim danom iz sveta dolaze vesti o napretku srpske ekonomije. Odluka uglednog britanskog časopisa "Fajnenšel tajms" (Financial Times) da Srbiju po drugi put u poslednje tri godine proglasi za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija rezultat je sprovedenih reformi i potvrda da je Srbija danas potpuno drugačija zemlja od one koju je ova vlada zatekla 2012. godine, kaže premijerka Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

Brnabić ističe da je izuzetno ponosna što je član koji je doprineo da se u poslednje tri godine naša zemlja dva puta nađe na listi zemalja među kojima je označena za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija, a u odnosu na veličinu njene ekonomije. 

- To govori da su se reforme koje su sprovođene u poslednjih pet godina isplatile, da Srbija mora još mnogo da radi ali da je ovo potpuno drugačija zemlja od one koju smo zatekli 2012. godine - rekla je Brnabić.

Srbija danas ima političku, fiskalnu i finansijsku stabilnost koja je, ističe predsednica vlade, posledica jako teških mera fiskalne konsolidacije koje su sprovedene od 2014.godine.

Mnogo toga je, dodaje, urađeno i uloženo u poboljšanje poslovnog ambijenta kao i u reformu sistema obrazovanja što je ustvari, kaže, strateška odluka vlade, a koja će omogućiti Srbiji da se ekonomski rast naše zemlje u budućnosti nastavi, rekla je premijerka.

Srbija je prva među 105 zemalja u privlačenju stranih direktnih investicija

Ona je čestitala celom timu koji je doprineo da naša zemlja ove godine bude ponovo proglašena za svetskog prvaka u privlačenju SDI među 105 zemalja sveta, Predsedništvu i predsedniku Srbije, resornim ministarstvima, nadležnim institucijama kao što je Narodna banka Srbije zbog toga što su držali fiskalnu, finansijsku i monetarnu politiku i tako omogućili ekonomsku stabilnost zemlje.

- Stvarno velika pohvala za sve nas u Srbiji. Ukupno 107 investicionih projekata koji su nam doneli ovo prvo mesto i praktično nešto što je dobar pokazatelj ali takođe i nešto što zadaje nove standarde za nas u budućnosti - rekla je Brnabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Petar986

12.08.2019 16:27

Ovo je zaista veliki uspeh za Vladu Srbije i predsednika Vucica.

Petar986

12.08.2019 16:28

Vucic se snazno bori za sto veci napredak svoje zemlje.

Petar986

12.08.2019 16:29

Svaka zalsuga ide upravo Vucicu. Vucic najvise cini da unapredi svoju zemlju.

Mia

12.08.2019 16:35

Ovo je samo odgovornom politikom Aleksandra Vucica.