Prvi rezultati Erdoganove posete: Turci zainteresovani za ulaganje u puteve

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.10.2019

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su sa delegacijom turske firme “Kaljon” o mogućnostima za saradnju na infrastrukturnim projektima u Srbiji, posebno u izgradnji brzih saobraćajnica, uključujući i šumadijski koridor "Vožd Karađorđe".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Poledica, upoznao je predstavnike "Kaljona" sa iskustvima srpsko-turske saradnje na infrastrukturnim projektima, kao i o planovima Srbije za nastavak ulaganja u infrastrukturu u okviru novog investicionog ciklusa.

Predstavnici kompanije turske kompnaije iskazali su zainteresovanost da se bolje upoznaju sa projektima koje Srbija planira, posebno u oblasti drumskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja, kao i stanogradnje.

Kompanija "Kaljon" osnovana je 1974. i realizovala je neke od najvećih projekata u Turskoj u oblasti vazdušnog, drumskog i železničkog saobraćaja, uključujući i izgradnju novog aerodroma u Istanbulu i trenutno upravlja projektima ukupne vrednosti oko 30 milijardi evra, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading