ŽALOSNO: Zašto bi firma iz Novog Sada tražila radnike u Vladičinom Hanu?

Autor: blic.rs

Vesti

05.11.2019

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije možda danas toliko čudno kad firme ne mogu da nađu pojedine profile radnika, ali jeste to da poslodavci u potrazi za zaposlenima sa severa zemlje potežu i do samog juga, gde su mesečne zarade i po 20.000 dinara niže nego u drugim delovima zemlje.

Foto: pixabay.com

Da je regionalna neujednačenost u zaradama ozbiljan problem širom Srbije, govori i najnoviji primer jedne novosadske firme koja je u potragu za radnicima pošla 408 kilometra južnije.

Američka kompanija koja je u našoj zemlji počela sa radom 2016. i koja zapošljava oko 2.000 radnika u Novom Sadu, dala se u potragu za radnicima čak do Vladičinog Hana.

"Želiš da radiš u jednoj od vodećih svetskih kompanija u automobilskoj industriji? Tražimo radnike u proizvodnji koji su spremni da rade u našoj fabrici u Novom Sadu. Nudimo dobru i sigurnu zaradu, bonus, plaćen smeštaj, organizovan prevoz do posla kao i vikendima do kuće“, oglas je koji je nedavno osvanuo u jednom lokalnom mediju u Vladičinom Hanu.

Nije možda danas toliko čudno kad firme ne mogu da nađu pojedine profile radnika, ali jeste to da poslodavci u potrazi za zaposlenima sa severa zemlje potežu i do samog juga, gde su mesečne zarade i po 20.000 dinara niže nego u drugim delovima zemlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Savica

05.11.2019 10:44

Male plate pa neće niko iz Novog Sada da radi.

Radnik te fabrike u nsadu lear

07.11.2019 22:35

Beze ljudi iz fabrike jer ih maltretiraju vredjaju nazivaju majmunima Za tri godine iz hale je dalo otkaz preko 7hiljade radnika Rade po 12 sati itd itd