Guvernerka Srbije na Biznis forumu: 230.000 više zaposlenih u privatnom sektoru!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

02.03.2020

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je tokom investicionog ciklusa od 2015. do 2019. godine zaposleno čak 230.000 građana više u privatnom sektoru, izjavila je danas guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Jorgovanka Tabaković

- Ko može da bude protiv otvaranja novih fabrika u svim delovima Srbije? Nikome ne bi smelo da smeta što se otvaraju nove fabrike i što je tokom investicionog cikusa od 2015. godine formalna zaposlenost u privatnom sektoru povećana za više od 230.000 naših građana. Kome može da smeta što se smanjuju regionalne razlike u pogledu zapošljavanju i što se razvija putna ifnrasutra, grade klinički centri i što raste rezidencijalna gradnja - zapitala je Tabaković na Kopaonik biznis forumu.

Istakla je da je naša ekonomija sve prisutnija na svetskom tržištu i da Srbija sarađuje sa sve većim brojem zemalja.

- To su sve uslovi za konkurentan i održiv rast. Srbiji smo vratili stabinost u svakom smislu te reči i stvorili stimaltivniji poslovni i investicioni ambijent i popravili sturkturnu konkurentnost ekonomije - izjavila je guvernerka narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading