Svetski bankari u panici zbog korone! Evo šta preduzimaju

Autor: Blic, Republika

Vesti

11.03.2020

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banke i druge velike finansijske kompanije u većim gradovima širom sveta pojačale su u utorak hitne mere u borbi protiv širenja korona virusa.

RepublikaFoto: pixabay.com/Fotomontaža/E.D.
Foto: Ilustracija

Ovi koraci uključuju obaveštavanje osoblja koje je bilo izloženo nekome sa virusom da bude u karantinu tokom 14 dana, podele operacija tako da neko osoblje radi od kuće ili rezervnih mesta i slično, prenosi portal Bankar.me.

Širenje korona virusa u Evropi sve više narušava poslovanje finansijskih kompanija i doprinosi slabijoj ekonomiji na njihovo poslovanje.

- Banke će osetiti slabljenje kvaliteta svojih kreditnih knjiga jer će efekti virusa smanjiti globalna putovanja i fabričke proizvode i prigušiti domaću potražnju u Evropi - rekao je Moodisov analitičar Bernhard Held.

Trgovci u najvećim svetskim bankama su tokom prošle nedelje započeli premeštanje poslovanja iz svojih kancelarija u centru grada kako bi radili iz prigradskih prostorija u Njujorku i Londonu, dok njihovi poslodavci pokušavaju da smanje poremećaje izazvane korona virusom.

- Očekujemo da situacija neće uticati na našu sposobnost da koristimo kompletan spektar usluga za naše klijente i priznajemo da će ovo postavljanje zahtevati dodatni napor i disciplinu od svih - navodi se u dopisu jedne banke svom osoblju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading