ZABORAVITE ŠALETERE: Novosadska Poreska omogućila nov način plaćanja!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

06.05.2020

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poreska uprava (PU) Novog Sada omogućila je građanima i privrednicima da brzo i jednostavno, elektronskim putem, saznaju visinu svojih poreskih obaveza i plaćaju rate ne odlazeći pred šaltere, čime se izbegava stvaranje gužvi i štedi dragoceno vreme.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Imajući u vidu veliko interesovanje za korišćenje jedinstvenog informacionog sistema, koji je razvila Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije, Gradska poreska uprava otvorila je posebnu telefonsku liniju korisničkog servisa - 021/48-71-707, kao i mejl adresu gpu@novisad.rs na koju građani mogu da se obrate radi dobijanja svog korisničkog imena i lozinke. Odgovor stiže istog dana kad je zahtev upućen.

- Putem aplikacije, prilagođene i za mobilne telefone, omogućen je elektronski upit stanja poreza na imovinu, korišćenjem korisničkog imena i lozinke - kažu u Poreskoj upravi. - Nakon dobijanja ovih podataka, građani se mogu ulogovati na portal jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije i uz pomoć jednog klika doći do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, kao i da izvrše elektronsko plaćanje.

TRAJNOST

Korisničko ime i lozinka, koji se na ovakav način dobiju, jesu trajni. Građani obe šifre mogu da koriste kad god imaju potrebu da pristupe aplikaciji, poručuju iz PU.

Iz uprave dodaju da je korišćenje aplikacije besplatno i dostupno i za android i iOS korisnike mobilnih telefona. Pozivanjem korisničkog servisa građani mogu radnim danom od osam do 14 časova, da dobiju dodatna uputstva i tehničku podršku za korišćenje te jednostavne i brze aplikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading