Ostalo je još 4 dana za prijavu za 100 evra: Još jedna grupa imaće pravo na novčanu pomoć

Autor: Blic, Republika

Vesti

02.06.2020

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za prijavu za jednokratnu pomoć od 100 evra ostalo je još tačno četiri dana. Poslednji dan za prijavu je 5. jun, a oni koji se tada budu prijavili biće isplaćeni do 7. juna. Građani koji nemaju račun u banci, ne bi trebalo da brinu jer će im biti otvoren namenski račun.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Studenti ili đaci koji su tek napunili 18 godina retko imaju račun u banci, što u ovom slučaju neće biti nikakva otežavajuća okolnost. Svako ko nema račun u banci, po prijavi će dobiti namenski račun, otvoren isključivo za ovu priliku.

Sve što je potrebno, jeste da se osoba prilikom prijave, bilo onlajn putem ili telefonski, izjasni u kojoj banci želi da podigne svojih 11.759,40 dinara.

Ako se recimo osoba prijavljuje onlajn putem, potrebno je da iz padajućeg menija izabere banku u kojoj želi da bude otvoren namenski račun, a telefonski će o tome da se izjasni usmeno.

Namenski otvoren račun će po podizanju novca biti ugašen odmah, a sve to bez ikakvog troška.

Ne postoji rok do kada novac mora da se podigne. Takođe, ne postoji način ni da država taj novac povuče, tako da ga građani mogu podići kada oni budu želeli.

Kako proveriti da li je prijava u redu

Ako pri proveri statusa prijave za 100 evra građanin dobije poruku da je sve u redu sa prijavom, to znači da su uneti podaci prošli neophodne validacije i da fizičko lice zadovoljava uslove.

Građani koji nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun lako mogu da provere da li je sve u redu. Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave". Kada upišete svoje podatke, JMBG i broj lične karte, dobićete obaveštenje da li vas novac očekuje ili ne.

Kako su preneli iz Ministarstva finansija, za novčanu pomoć prijavilo se oko 4,2 miliona građana. Prema prvobitnim zvaničnim najavama pravo na isplatu 100 evra ima oko 5,5 miliona ljudi.

Iz resornog ministarstva su poručili da građani nemaju razloga za brigu, jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države. Kako su pojasnili, redosled isplate ne zavisi od datuma prijave, već Uprava za trezor svakoga dana isplaćuje sredstva određenom broju banaka, za određeni broj njihovih klijenata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading