ZAVIDNA EKONOMIJA: Više para u kasi Srbije!

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2017

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je javni dug Srbije krajem septembra iznosio 65,4 odsto bruto društvenog proizvoda i dodala da se nada da će do kraja godine dostići 62 - 63 odsto.

RepublikaFoto: Tanjug
Premijerka Srbije, Ana Brnabić

Premijerka je istakla da se nastavlja sa fiskalnom disciplinom i da u ovom trenutku budžetski suficit iznosi 80 milijardi dinara.

- Juče smo dobili nove statistike u vezi sa industrijskom proizvodnjom koje pokazuju da je zabeležen rast u septembru od 7,3 odsto u odnosu na septembar prošle godine, a u odnosu na prošlogodišnji prosek, proizvodnja je veća za 7,9 odsto - rekla je Brnabić na panel diskusiji "Nordijski inovativni biznis u Srbiji" koji je organizovala Nordijska poslovna alijansa.

Premijerka je dodala da je rast izvoza 13 odsto i spoljnotrgovinske razmene takođe 13 odsto što je pokazatelj, kako je rekla, stvaranje dinamične i zdravije ekonomije u Srbiji.

- Danas očekujemo objavljivanje nove Duingbiznis liste i ja sam uvereni optimista s obzirom na to da je Srbija od 2014. stalno napredovala na toj listi, ali je važno da nastavimo taj trend - rekla je premijerka koja je najavila zvaničnu posetu Norveškoj 23. novembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading