MATIJEVIĆ HOTELIJER: Kupio "Slavija luks" za 6,5 miliona evra

Autor:

Vesti

16.01.2018

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski biznismen Petar Matijević novi je vlasnik hotela "Slavija luks" u centru Beograda. On je bio jedini ponuđač na jučerašnjoj aukciji i objekat od 7.000 kvadrata pazario je po početnoj ceni od 6,5 miliona evra, odnosno 930 evra po kvadratnom metru.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Aukcija hotela zakazana je po nalogu izvršitelja, a vlasnik "Matijevića" bio je jedini ponuđač

PREDOMISLIO SE

Matijević je nedavno izjavio da neće učestvovati u nadmetanju, ali je za Srpski telegraf otkrio da su ga na ovaj potez nagovorila deca.

- Tada nismo ni razmišljali o tome. Moji sinovi su naprasno odlučili tako u poslednjem momentu. Planiramo da dosta uložimo u njega, sredimo ga i podignemo na nivo od četiri zvezdice, u stilu hotela koji otvaramo u Jugoeksportovoj zgradi koji se uveliko radi - kaže Matijević.

Matijević: Ostajem u poljoprivredi, ja sam čovek seljak, a hotelima se više bave deca

To će biti šesti hotel u vlasništvu kralja mesa. Srpski biznismen poseduje još hotele u Novom Sadu i Zrenjaninu. Na pitanje da li prelazi u hotelijere Matijević opet prebacuje loptu na naslednike.

- Time se više bave deca. Ja ostajem u poljoprivredi, ja sam čovek seljak - poručuje poznati privrednik.

7 hiljada kvadrata ima "Slavija luks"

930 evra koštao Matijevića kvadrat

Hotel "Slavija luks" prodat je po nalogu izvršitelja zbog navodnog duga od oko dva miliona evra firmi "Fil šar" za zajednički posao organizovanja igara na sreću. Toliko je prema proceni Arbitražnog veća iznosilo ulaganje austrijske kompanije iako je privredni sud još 2011. presudio da je dug zastareo. Uprava "Slavije" u martu 2017. pokrenula je spor za poništaj, ali je prvo ročište zakazano tek za 24. januar. Direktor "Slavije" Veselin Jovićević uveren je da je reč o organizovanoj i sinhronizovanoj akciji da se hotel da u bescenje.

LOŠE URAĐENO

- Izvršitelj Marko Vukićević nije smeo da zakazuje licitaciju pre nego što se sačeka odluka Privrednog suda o poništaju. On je to uradio i ja sumnjam da je ovde reč o organizovanoj akciji iz nekog centra i da je sve to povezano. Sve je od početka urađeno loše i naopako - kaže Jovićević.

Svi Matijevićevi hoteli

 

  • "Centar" Novi Sad

  • "Aleksandar" Novi Sad

  • "Ribarsko ostrvo" Novi Sad

  • "Vojvodina" Zrenjanin

  • "Centar Beograd" Beograd

  • "Slavija luks" Beograd

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading