UŽAS: PIROĆANCU SA RAČUNA UKRADEN MILION!

Autor: Alo, Republika

Vesti

28.01.2018

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Ćirić, vlasnik firme "Peksim" iz Pirota, našao se u problemu nakon što je s računa njegove firme u jednoj banci ukradeno 980.000 dinara!

Prema rečima Ćirića, krađa njegovog novca desila se u martu 2017. godine, kada su i počele njegove muke, pošto već skoro godinu dana ne može da dobije svoj novac nazad, niti informaciju ko je uopšte nadležan da mu vrati pare.

U martu prošle godine alarmiran sam da se s računa moje firme, koji je otvoren u banci, vrši čudna novčana transakcija. Tada su nam iz banke odgovorili da je u toku krađa, ali da je ona sprečena - počinje svoju priču Ćirić.

On objašnjava da mu je tom prilikom sa računa skinuto 980.000 dinara, a da je taj novac prebačen na dva privatna računa otvorena kod drugih banaka.

Na račun fizičkog lica u drugoj stranoj banci prebačeno je 400.000 dinara, a na račun fizičkog lica u domaćoj banci prebačeno je 580.000 dinara.

Novac iz strane banke je odmah podignut u celosti, a iz domaće banke je podignuto 206.000 dinara, dok je 300.000 ostalo na računu, pošto je izvršilac krađe uhvaćen - kaže Ćirić i nastavlja:

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Nakon što je kradljivac novca sa mog računa pronađen i uhapšen, protiv njega je podneta krivična prijava. Meni je iz domaće banke vraćeno 300.000 dinara, ali ne i ostatak od 606.000. U želji da mi se moja sredstva vrate, najpre sam se obratio mojoj banci u kojoj je izvršena krađa.

Sagovornik Alo, kaže da je od svoje banke, u kojoj 10 godina ima račun i korektnu saradnju, dobio odgovor "da se banka ne oseća odgovornom".

- Rekli su mi da je do krađe došlo preko naloga za prenos, koji je falsifikat visokog stepena izrade. Prema tome, nema propusta službenika banke, pa banka nema odgovornost. Uputili su me na Narodnu banku Srbije, od koje sam dobio odgovor da nije bilo propusta banke i da je predmet dat Tužilaštvu, pa zbog toga nema više razloga da se njima obraćam - očajan je Ćirić, koji nakon svega postavlja pitanje kome da se obrati za povraćaj svojih para.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading