SVE SAMI BURŽUJI! Beogradska opština gde je prosečna plata 83.797 dinara mesečno!

Autor: politika.rs, Republika

Vesti

17.02.2018

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosečna beogradska plata iznosila 60.142 dinara, prošle godine, a najveći beogradsi buržuji su i dalje stanovnici Surčina, čiji je prosek plate 83.797 dinara mesečno!

RepublikaFoto: printscreen/googlemaps
Surčin cveta od novčanih primanja

Beogradska opština Surčin godinama je lider po visini zarada u Srbiji, a to se nije promenilo ni u 2017. godini. Prvo mesto po platama među opštinama i gradovima drže zahvaljujući prosečnoj neto plati od čak 83.797 dinara mesečno. Nema sumnje da ova najmlađa od 17 beogradskih opština visoki prosek plata duguje pre svega Aerodromu "Nikola Tesla".

Promena praktično nema ni na začelju. Najmanje su prošle godine zarađivali zaposleni u Trgovištu čiji je prosek plata bio samo 25.309. dinara. U odnosu na njih Surčinci su primili 58.488 dinara više ili tri i po plate onih iz Trgovišta. Među onima sa najnižim prosečnim primanjima su i žitelji Dimitrovgrada, Gadžinog Hana, Žagubice i Malog Crnića u kojima plate samo malo premašuju 28.000 dinara mesečno.

Inače, prošlogodišnji prosek zarada bio je 47.893 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading