VUČIĆ I MMF SAGLASNI: U budžetu ima prostora za povećanje plata i penzija!

Autor: Tanjug

Vesti

16.03.2018

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Misije MMF, Džejms Ruf čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uspešan završetak trogodišnjeg aranžmana i naglasio da je rukovodstvo MMF koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić sastao se sa Džejmsom Rufom

Tokom prijema delegacije MMF, koju je predvodio Ruf, predsednik Vučić je zahvalio na čestitkama i rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa MMF-om kroz novi program.

- Želimo da održimo stabilnost javnih finansija i celokupne ekonomije i, što je još važnije, postignemo veći rast bruto domaćeg proizvoda - istakao je predsednik Vučić.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno završiti reformu javnih preduzeća i rešiti problem sa gubitašima u javnom sektoru.

Takođe je dogovorena pomoć i podrška MMF-a u boljem projektovanju i ostvarivanju mogućnosti za efikasnije upravljanje javnim investicijama, sapštila je Pres služba Predsednika.

Posebna tema sastanka ticala se povećanja plata i penzija, u čemu su se predsednik Vučić i predstavnici MMF saglasili da, zahvaljujući odličnim rezultatima od početka godine, u budžetu Republike Srbije ima prostora za pomenuta povećanja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Teme su bile i donošenje novog Zakona o naknadama, kojim bi bili ukinuti svi parafiskalni nameti, što bi olakšalo poslovanje privrednim subjektima u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o smanjenju poreza i doprinosa na plate kao jedne od mera podsticaja zapošljavanja u privatnom sektoru.

Tokom susreta je konstatovano da Srbija ide dobrim putem i da je ostala posvećena daljem sprovođenju ekonomskih reformi, povećanju stope rasta BDP-a i poboljšanju životnog standarda građana Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Kolja

16.03.2018 11:18

Super vesti za gradjane Srbije.

Duska

16.03.2018 11:21

Teske reforme su dale ocekivane rezultate i zato treba nastaviti zapoceto. Povecanje plata i penzija je svakako lepa vest za budzetske korisnike.

Milka

16.03.2018 11:24

Zaista lepa vest, pre svega da je i MMF ocenio da je naš budžet stabilizovan, što je i više nego dobra vest za sve a posebno investitore i dalji razvoj naše privrede.

Milan

16.03.2018 11:27

Naša zemlja definitivno ide u dobrom smeru. Samo tako treba da nastavimo sa novim radnim mestima, investicije i biće prostora za povećanje plata i penzija.