"Nikola Tesla" danas sklopa ugovor sa Francuzima: "Vansi" će napraviti MILIONSKU investiciju

Autor: Tanjug

Vesti

22.03.2018

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Vlade Srbije i francuska korporacija "Vansi erports" potpisaće danas ugovor o koncesiji na 25 godina za beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a direktor Aerodroma Saša Vlaisavljević izjavio je da su iza aerodroma četiri rekordne godine i da je spreman za "Vansi".

RepublikaFoto: Tanjug
Tekst potpisa

Vlaisavljević je za rekao da je profit aerodroma 2016. godine iznosio 25,8 miliona evra, a 2017. 27,6 miliona evra, što je povećanje od sedam odsto.

- U dva meseca ove godine imali smo 631.000 putnika, što je povećanje od tri odsto. Raduje nas i kargo povećanje od 21 odsto. Imamo letove za Teheran koje obavljaju dve iranske avio-kompanije. Od tridesetak avio-kompanija, a naročito od 'Er Srbije' očekujemo mnogo lepih iznenađenja - rekao je Vlaisavljević.

"Vansi" je najavio da će razvijati interkontinentalne letove.

- Aerodrom Nikola Tesla je potpuno spreman, već letimo za Kinu i Njujork. Mislimo da našem partneru "Vansiju" ostavljamo aerodrom u odličnom stanju -  Vlaisavljević.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Saša Vlaisavljević

On je najavio je da će danas oko 16 časova biti održan i koncert ozbiljne muzike na aerodromu u čast "Vansija", na kojem će biti izvođena dela francuskih kompozitora.

- Sa aerodroma će stizati samo dobre vesti i u budućnosti - zaključio je Vlaisavljević.

"Vansi" je jedan od najvećih aerodromskih operatera u Evropi i da godišnje usluži 132 miliona putnika na 200 aerodroma.

Navodi se da će "Nikola Telsa" biti centrala "Vansija" u jugoistočnoj Evropi sa kojeg će razvijati svoj međunarodni saobraćaj, a naročito interkontinentalne letove.

Neposredne investicije koje će "Vansi" napraviti su oko 730 miliona evra. Svake godine od šest do 16 miliona evra ići će u budžet Srbije na osnovu takse

"Vansi" se obavezao da neće otpuštati radnike i da u naredne tri godine neće povećavati takse na aerodromu, što znači da karte neće poskupeti, navodi RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Zoi

22.03.2018 15:30

Cestitam!

Zoi

22.03.2018 15:31

Ozbiljna kompanija.

Ratni veteran

22.03.2018 15:55

Kada neko dobro radi rezultati su i vise nego ocigledni! Svaka cast, samo tako nastavite!

Ratni veteran

22.03.2018 16:01

Sama cinjenica da se Vansi obavezao da nece otpustati radnike i da u naredne tri godine nece povecavati takse na aerodromu, govori u prilog cinjenici da se radi o ozbiljnoj firmi.