"Američke kompanije dolaze u Srbiju zbog kvalitetne radne snage"

Autor: Mediji

Vesti

30.03.2018

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da u Srbiji trenutno radi 100 američkih kompanija koje su investirale četiri milijarde dolara, dodavši da američke kompanije, pored ostalog, dolaze zbog kvalitetne radne snage, niskih troškova i geografskog položaja.

RepublikaFoto: Tanjug
Kajl Skot

Skot je to rekao u četvrtak veče studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu govoreći o ekonomskim odnosima Srbije i SAD, saopštio je taj fakultet, koji obeležava 81 godinu od osnivanja.

- Američki ambasador je naveo da je u članstvu Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), koja osim američkih firmi okuplja i kompanije drugih država, oko 200 kompanija koje zapošljavaju 100.000 radnika u Srbiji i plaćaju 75 odsto svih poreza u našoj zemlji - saopštio je Ekonomski fakultet.

Prema njegovim rečima, od 2000. do 2013. SAD su u Srbiju realizovale 643,2 miliona evra besprovratne pomoći

Kajl Skot je ocenio da su osim ekonomskih veza, veoma jake i političke i kulturne veze SAD i Srbije.

Ambasador Skot je studentima ekonomije rekao da u Srbiji trenutno radi 100 američkih kompanija koje su investirale četiri milijarde dolara i zapošljavaju 18.000 ljudi, a da američke kompanije dolaze u Srbiju zbog kvalitetne radne snage, niskih troškova, logistike, geografskog položaja i zaposlenih koji govore strane jezike.

Dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić zahvalio je Skotu na gostujućem predavanju, rekavši da je taj fakultet počastvovan posetom američkog ambasadora, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading