VELIKA PROMENA! Menja se KURS EVRA posle praznika! Oglasila se NBS!

Autor:

Vesti

03.05.2024

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinar će u odnosu na evro biti isti kao pre mesec dana, na godišnjem nivou biće jači za 0,2 odsto, a od početka godine za 0,1 odsto.

VELIKA PROMENA! Menja se KURS EVRA posle praznika! Oglasila se NBS!

Foto: pixabay.com

Zvanični srednji kurs dinara za evro iznosiće u utorak 7. maja, 117,1119 dinara, što je neznatna promena u odnosu na poslednji dan aprila, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će u odnosu na evro biti isti kao pre mesec dana, na godišnjem nivou biće jači za 0,2 odsto, a od početka godine za 0,1 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru u utorak 30. aprila jači je za 0,1 odsto i iznosi 109,2768 dinara za dolar.

Kurs dinara prema dolaru je slabiji za jedan odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou slabiji je za 2,8 odsto, a od početka godine oslabio je za 3,1 odsto.

Podsećamo, na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke u Vašingtonu upućene su čestitke delegaciji Srbije na odličnim rezultatima naše zemlje i istaknuto je da je Srbija odličan primer zemlje koja ima kontinuiran snažan napredak.

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s visokim predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, zajedno sa potpredsednikim vlade i ministrom finansija Sinišom Malim.

Održani su odvojeni sastanci sa zamenikom generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda gospodinom Bo Lijem i direktorom Sektora za Evropu u Međunarodnom monetarnom fondu gospodinom Alfredom Kamerom, a sastancima je prisustvovao i tim Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju, koji je predvodio Donal Mekgetigen, saopštila je NBS.

Guverner Jorgovanka Tabaković podsetila je visoke predstavnike Međunarodnog monetarnog fonda da je Srbija ispunila sve ciljeve i da ćemo nastaviti tako da radimo da postignemo najbolje rezultate za Srbiju.

Visoki zvaničnici Međunarodnog monetarnog fonda ocenjuju da brojni globalni izazovi zahtevaju dobre politike i visoke rezerve, što je Srbija obezbedila.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading