NEMA UKIDANJA "PENALA" ZA ODLAZAK U PENZIJU

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.04.2018

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema osnova za izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rada, a povodom pisanja medija da bi sredinom godine, izmenama ovog zakona mogli biti ukinuti "penali" za odlazak u penziju pre napunjenih 65. godina života.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Trenutno važi postojeći zakon i nema osnova za izmene, a ako bude, javnost će biti blagovremeno obaveštena - poručuju iz Ministartva za rad, boračka i socijalna pitanja. 

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) Ljubisav Orbović izjavio je nedavno da bi "kazne" za odlazak u penziju pre 65. rođendana mogle bi biti ukinute sredinom godine, kada se, kako je rekao, očekuju izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. 

- Najavljeno je da će se izmenom postojećeg zakona o PIO, na kome radna grupa radi već duže vreme, prestati s trajnim kažnjavanjem penzionera - rekao je Orbović za Politiku. 

Predlog SSSS-a je, kako je Orbović obrazložio, da trajno umanjenja penzija od 0,34 odsto mesečno ne važi posle 65. godine i da nakon toga penzioneri nastave da primaju punu starosnu penziju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading