NEMCI ZADOVOLJNI SRPSKIM RADNICIMA!

Autor: novosti.rs

Vesti

27.04.2018

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačke kompanije koje posluju u našoj zemlji i dalje su mahom zadovoljne uslovima i 85 odsto anketiranih bi, da mora da bira - ponovo izabralo Srbiju. Zadovoljni su kadrom, produktivnošću zaposlenih, kvalitetom obrazovanja i lokalnim dobavljačima.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Marko Čadež, predsednik Nemačko-srpske privredne komore

Od Vlade i dalje očekuju oštru borbu protiv korupcije, pravnu sigurnost, transparentne tendere, efikasan poreski sistem, poresku i javnu upravu.

Tradicionalna, trinaesta anketa koju Nemačko-srpska privredna komora sprovodi među svojim članovima pokazuje i da većina kompanija, 64 odsto njih, očekuje bolje poslovanje. Svega četiri odsto strepi od gorih rezultata, dok osam odsto svoje trenutno poslovanje ocenjuje kao loše. Više od polovine ispitanih, 56 odsto njih, planira zapošljavanje novih radnika, dok šest odsto predviđa - otpuštanja. Oko 37 odsto njih veruje da će ostati na istom broju radnika. Skoro identične projekcije su i kada je reč o novim investicijama - 55 odsto veruje da će ulaganja porasti.

- Mislim da ovi podaci govore da Srbija dobro trenira, ali bi bilo šteta da taj trening ne postane još intenzivniji. - kaže Ronald Zeliger, predsednik Nemačko-srpske privredne komore. - Ako hoće da bude u višoj ligi, Srbija mora da trenira još bolje. Srpska vlada je morala prethodnih godina da radi na nizu zadataka. Postoji jasna želja da nastavi da radi na ovom planu.

Nemačke kompanije, podaci su Komore, proizvode deset odsto srpskog bruto domaćeg proizvoda. Upošljavaju više od 45.000 radnika, a veruju da će već do kraja ove godine stići i do 50.000 zaposlenih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading