IZUZETNI POSLOVNI REZULTATI POZNATE KOMPANIJE: BRENDOVI SPOJILI RUSIJU I AMERIKU

Autor: Borislav KAŠANSKI

Vesti

17.05.2018

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Iza "Mojih brendova" je jedna od najuspešnijih godina, u kojoj je ostvaren rast i povećano tržišno učešće", navodi u razgovoru za Srpski telegraf Svetlana Glumac, direktorka za korporativne i regulatorne poslove u ovoj kompaniji.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Svetlana Glumac prošle godine na predstavljenju Moja kravica Trougla

Kako kaže naša sagovornica, posebno su ponosni na poslovne rizike koji su se isplatili, poput Slane Plazme i Moja kravica Trougla. 

* Čemu najviše možete da zahvalite na odličnim poslovnim rezultatima?

- Prošla godina je do sada bila jedna od najuspešnijih za sve naše brendove. Kompanija "Moji brendovi", kao i sve njene članice, iz godine u godinu ostvaruje rast, a to je zasluga jakog tržišnog učešća koje naši brendovi imaju u Srbiji, ali i u zemljama bivše Jugoslavije. "Imlek" je prošlu godinu obeležio lansiranjem velikog broja proizvoda, čime je dodatno učvrstio lidersku poziciju na domaćem i regionalnom tržištu, a najupečatljivije je bilo vraćanje na police Moja kravica Trougla. Sa ponosom bih istakla da je "Bambi", kompanija sa najvećim rejtingom i ujedno lider na domaćem konditorskom tržištu, u 2017. godini postigla tržišni rast od dva procenta, dok potrošači ocenjuju Bambi proizvode kao one sa najboljim kvalitetom. Proširenje portfolija proizvoda, ulazak u sasvim nove kategorije i velika CSR kampanja doneli su kompaniji "Knjaz Miloš" godinu u znaku istorijskih rezultata i uspeha.

* Šta sve od poslovnih aktivnosti planirate do kraja ove godine? Koliki rast prihoda i profita očekujete?

Što se tiče kompanije "Imlek", u fokusu je pomoć pri otvaranju Nacionalne referentne laboratorije i osposobljavanje kadrova za rad u pomenutoj laboratoriji, u kojoj su već angažovani "Imlekovi" stručnjaci. Pored toga, "Imlek" se kroz razgovore sa predstavnicima resornog ministarstva uveliko zauzeo za pomoć poljoprivrednicima oko ustupanja poljoprivrednog zemljišta. Kompanija "Bambi" sa brendom Plazma nastavlja da jača poziciju u zemljama bivše Jugoslavije, kao i državama EU, dok će "Knjaz Miloš" biti posvećen jačanju regionalne zastupljenosti. U odnosu na prošlu godinu, sa rastom i jačanjem brendova, očekujemo još pozitivnije poslovne rezultate.

* Na koja sve tržišta izvozite i koje proizvode najviše?

- Naši brendovi su najbolji ambasadori naše zemlje i godinama su prisutni na tržištima EU i Rusije. Oko 25 odsto ukupne količine proizvedene robe u jednoj od najvećih "Imlekovih" mlekara, "Mlekari Subotica", namenjeno je izvozu, pre svega u Rusiju, najvećim delom je to izvoz feta sireva. U Rusiji se danas kupuju i "Imlekovi" kajmak, UHT mleko i jogurt, ali i drugi proizvodi kompanije "Moji brendovi", poput Plazme. Voda Knjaz Miloš može se naći na policama svih zemalja regiona, a i u SAD, Poljskoj, Izraelu. Brend Guarana odnedavno je prisutan i na tržištu Albanije, dok je znatno proširen asortiman proizvoda i njihova zastupljenost u Makedoniji.

* Vaša kompanija poznata je i po društvenoj odgovornosti. Šta od novih akcija i kampanja planirate u toj oblasti?

- Društveno odgovorno poslovanje sastavni je deo našeg identiteta i poslovne kulture mnogo godina unazad i zato izdvajamo značajna sredstva za investiranje u razvoj zajednice. "Imlek" je oduvek bio usmeren na brigu o deci, a kampanjom "Rasti srećno" kompanija je mališanima iz Novog Sada, Niša, Kruševca i Banjaluke omogućila da se igraju na tri nova igrališta sa najsavremenijom opremom. Pored najmlađih, "Imlek" će nastaviti sa društveno odgovornim projektima namenjenim socijalno ugroženim kategorijama. "Bambi" se prošle godine opredelio za ulaganje u obrazovanje tako što je donirao 50 interaktivnih tabli za 50 osnovnih škola širom Srbije, što je jedna od najvrednijih donacija u obrazovni sistem naše zemlje. Ulaganje u razvoj najmlađih biće i dalje u fokusu ove kompanije. Usled zapaženog uspeha projekta "Pokrenimo našu decu", koji je dobio dva globalna priznanja za najbolju društveno odgovornu inicijativu, kompanija "Knjaz Miloš" sa svojim brendom Aqua Viva nastavlja sa novim aktivnostima u programu, kojim će se i ubuduće sa zadovoljstvom i posvećeno baviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading