NEDIMOVIĆ OBEĆAO POMOĆ MALINARIMA!

Autor: Tanjug

Vesti

07.06.2018

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo poljoprivrede će, usled poremećaja na tržištu, obezbediti komunikaciju između predstavnika proizvođača i otkupljivača malina u cilju ravnomernog snošenja troškova koji su rezultat aktuelnih dešavanja u sektoru malinarstva, dogovoreno je na sastanku malinara i ministra Branislava Nedimovića.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Branislav Nedimović

Kako je saopštilo Ministarstvo, dogovoreno je i da se zajedničkim naporima obezbedi investitor koji bi izgradio prerađivačke kapacitete u tom delu zemlje i na taj način obezbedio sigurniji plasman maline za proizvođače. 

Nedimović je na sastanku istakao da je Ministarstvo spremno da pomogne u dodatnom snižavanju troškova proizvodnje maline kroz sistem subvencija, ali i nabavku repromaterijala. 

Takođe, značajan pomak se očekuje i kroz ulogu Nacionalnog saveta za malinu, koji će konačno utvrditi proizvođačke cene, odnosno cenu koštanja proizvodnje maline za različite krajeve Srbije, ali i krajnje izvozne cene ovog voća.

Nedimović se danas u Ministarstvu sastao sa predstavnicima Udruženja "Limska dolina" iz Prijepolja i Priboja, kao i sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice. 

RepublikaFoto: Tanjug/Č. PETARIĆ

Nakon dvočasovnog razgovora u Ministarstvu poljoprivrede, predsednik Udruženja "Limska dolina" Prijepolje Sanel Dizdarević rekao je novinarima da su predstavnici malinara zadovoljni sastankom s ministrom Nedimovićem, te da su dobili obećanje da će država posredovati u razgovorima malinara i hladnjačara o dnevnoj otkupnoj ceni, kojom su oni sada nezadovoljni.

Dizdarević je u kratkoj izjavi novinarima naveo da je dogovoreno da se iduće nedelje organizuje sastanak malinara i hladnjačara u Privrednoj komori Užice, te da će se u narednom periodu rešavati pitanje dnevne otkupne cene.

Otkupljivači su prethodnih dana malinarima iz Prijepolja nudili dnevnu otkupnu cenu od 50 do 100 dinara po kilogramu kojom su oni nezadovoljni, a zbog čega su od subote do utorka uveče, blokirali put ka Crnoj Gori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading