NEDIMOVIĆ: Ponuda za PKB dobra, Al Dahra pouzdana!

Autor: Tanjug

Vesti

15.09.2018

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je da je ponuda "Al Dahre" za kupovinu PKB-a dobra i da dolazi od pouzdane kompanije.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Branislav Nedimović

- Ranije niko nije bio zainteresovan za kupovinu PKB-a. Tržište je to koje određuje ko će se prijaviti. Kupac je u obavezi da zadrži 1.000 od 1.700 zaposlenih, isplati otpremninu u visini od 16 miliona evra i u naredne tri godine investira još 30 miliona evra - izjavio je ministar.

Povodom različitih ocena o prodaji PKB-a, posebno kada je reč o mogućoj prenameni zemljišta, ministar poljoprivrede smatra da ne postoje razlozi za brigu.

- Pretvaranje poljoprivrednog u gradevinsko zemljište nije jednostavan proces, a ovde se prodaje samo poljoprivredno zemljište. Mi smo zbog toga upravo i tražili kompaniju koja se bavi tom delatnošcu. Mi, Srbi, volimo teorije zavere, ali ovde je reč o jednoj dobroj kompaniji koja već posluje i ima zemljište u Americi, Australiji i drugim zemljama. Reč je o ozbiljnom investitoru kada je reč o poljoprivredi i proizvodnji hrane - zaključio je Nedimović.

Kompanija "Al Dahra" proglašena je kupcem PKB-a, za koji je ponudila 105,055 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading