PREMIJERKA Ana Brnabić na poslovnom forumu Blumberg global!

Autor: Republika

Vesti

26.09.2018

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovala je danas u Njujorku poslovnom forumu "Blumberg global".

RepublikaFoto: Vlada Srbije
Ana Brnabić u Njujorku

U uvodnom obraćanju zvanicama, Majkl Blumberg istakao je važnost povezivanja u biznisu. Danas, više nego ikada, ključno je da se grade mostovi, a ne zidovi, poručio je Blumberg.

Konferencija je, kako je saopšteno, fokusirana na benefite slobodne trgovine u vreme kada veliki broj država zagovara protekcionizam. Glavni govornik na otvaranju foruma bila je britanska premijerka Tereza Mej, koja je govorila o izazovima i opasnostima Bregzita, kao i o brojnim prilikama koje pruža slobodna trgovina.

Druga ključna tema Blumbergovog foruma su izazovi i promene koje donosi 4. industrijska revolucija, i važnost obrazovanja za poslove koje budućnost donosi.

Na poslovnom forumu učestvuje veliki broj političkih i biznis lidera iz celog sveta, između ostalih i predsednik Švajcarske Alen Berse, premijerke Novog Zelanda i Norveške, Džasinda Ardern i Erna Solberg, direktorka MMF-a Kristin Lagard, visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosu politiku Federika Mogerini, direktori vodećih svetskih kompanija i drugi, navedeno je saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zoi

27.09.2018 18:49

Srbija postaje cenjena u svetu.

Pljuckavac

28.09.2018 04:55

Dobro je da nas ima na svakom ovakvom okupljanju.