Ovaj čovek uništava "Hipol"!

Autor:

Vesti

31.10.2018

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malverzacijama koje se odvijaju godinama u "Hipolu", nekadašnjem gigantu iz Odžaka, čini se da nema kraja! Otkako je u stečaju od 2016. godine "Hipol" je postao plodno tlo za isisavanje novca, u koje je, kako saznajemo, umešan i kontroverzni biznismen iz Vrbasa Vladimir Vrbaški.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vrbaški

Vojvođanski tajkun, kako ga još nazivaju, koordiniše mutnim poslovima u firmi "Energrin". Vlasnik ovog preduzeća prijatelj je Pavela Petrovića, bivšeg direktora "Hipola" koji je sa odžačkom firmom sklopio ugovore o doradi polipropilena na štetu nekadašnjem gigantu. Petrović, osnovano se sumnja, zajedno sa stečajnim upravnikom Dejanom Tomaševićem isisavao je novac iz "Hipola" uzimajući gotove proizvode znatno ispod cene i ostavljajući firmi troškove proizvodnje.

PRONAĐENA DROGA

Firma Petrovićevog prijatelja iza koje stoji Vrbaški bila je jedan od najvećih dužnika "Hipola" da bi preko noći postala jedan od najvećih poverilaca. Poslovala je pod nazivom "Naš taksi", da bi ga ubrzo promenila u ime koje danas nosi.

Firma Petrovićevog prijatelja iza koje stoji Vrbaški bila je jedan od najvećih dužnika "Hipola", da bi preko noći postala jedan od najvećih poverilaca

Prema navodima našeg izvora, o čemu smo već pisali, upravo je "Energrinu", pored "Eurogasa", firme Tomislava Vojnića Purčara, "Hipol" isplatio više miliona evra starog duga, čime su ostali poverioci oštećeni.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Hipol

Čovek koji stoji iza "Energrina" Vrbaški vlasnik je firmi "Scom i Best seed producer". Upravo je njegovo preduzeće "Scom" dospelo u žižu javnosti pre dve godine zbog umešanosti u slučaj državne firme "Graničar" iz Gakova. Pre stečaja "Graničara", ovo preduzeće, kako su mediji pisali, na volšeban način je prešlo u vlasništvo firme "Scom". Nakon vesti da je u stočarskom objektu "Graničara" pronađena marihuana, Vrbaški je nestao iz vlasničke strukture bivšeg poljoprivrednog giganta.

LIČNA KORIST

Podsetimo, "Hipol" je u stečaju od 2016. godine, što i te kako pogoduje onima koji žele da profitiraju i ostvare ličnu korist. To se odnosi pre svega na Purčara, koji bi da preuzme odžačku firmu nelegalnim potraživanjima od 20 miliona evra, koje je za svega 3,5 otkupio od NLB. U trku za "Hipol" ušao je i stečajni upravnik Dejan Tomašević, ali i Pavel Petrović, koji sa ovom fabrikom ima ugovor do marta 2019, zbog čega mu i odgovara da stečaj potraje.

Firmi "Energrin" poslali smo pitanja na koja do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading