Poznati pitanjima rešetali političara iz SNS: Voleo bih da me je Vučić kaznio!

Autor:

Vesti

12.01.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki u mojoj partiji, sedeći na dve stolice, pokušavaju sebi da kupe pozicije kod onih koji su zemlju doveli do kolapsa. To je žalosno...

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Đukanović

Ovo u intervjuu za naš list poručuje poslanik SNS Vladimir Đukanović, a odgovarajući na pitanja poznatih ličnosti, priča i zbog čega je drastično smršao, da li bi ponovo na rever stavio bedž sa precrtanim znakom EU, šta stvarno misli o Novaku Đokoviću...

Marijan Rističević, Narodna seljačka stranka

*Da li je tačno da se neko iz SNS nagađa i sarađuje sa Đilasovom ekipom i šetačima?

- Da, nažalost, tačno je. Uostalom, ja to tvrdim već nekoliko godina unazad i priznajem da mi nije drago što je predsednik države i stranke kojoj pripadam Aleksandar Vučić potvrdio ta moja saznanja u autorskom tekstu za jedne dnevne novine. Više bih voleo da me je demantovao i dodatno kaznio što sam o tome govorio. Žalosno je, ali očito je da kod nas u redovima postoje oni koji zarad svog ličnog interesa i zadnjice, sedeći na dve stolice, pokušavaju sebi da kupe pozicije kod onih koji su zemlju doveli do kolapsa.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Nada Macura, lekar

*Kako ste uspeli da skinete kilograme?

- Striktnim pridržavanjem terapije koju su mi prepisali endokrinolog i nutricionista. Moram da se zahvalim lekarima iz klinike "Euromedik", jer su mi bukvalno spasli život, s obzirom na to da godinama nisam mogao da ustanovim zbog čega se toliko gojim. Dijabetes, posebno insulinska rezistencija, jako je podmukla bolest.

Vjerica Radeta, SRS

*Jesi li sačuvao i da li bi ponovo na rever stavio onaj lepi bedž sa precrtanim EU znakom?

- Da, sačuvao sam ga i nemam problem ponovo da ga stavim. Drage volje ću to učiniti. Svakako nisam neko ko se zalaže za ulazak Srbije u EU, naprotiv, na potencijalnom referendumu bih glasao protiv ulaska, najpre zato što se protivim tako ustrojenom konceptu kakav je EU. Ipak, dovoljno sam pošten čovek da kažem da ne bih vodio kampanju protiv ulaska pošto, ako si protiv nečega, onda moraš da ponudiš alternativu. Trenutno ne postoji, na našu žalost, alternativni integracioni proces. Kao slobodnoumnom čoveku ostaju mi vera i nada da će se ovakva EU raspasti, odnosno nadam se u njeno redefinisanje na daleko poštenijim i pravednijim osnovama.

Nikola Nikodijević, SPS

*Da li ti pada teško što su ti zabranili ulaz u pola zemalja EU?

- Uvaženi kolega, informacija ti nije tačna. Zabranila mi je samo Ukrajina, koja nije članica EU. Svake godine na sajtu Petra Porošenka, predsednika Ukrajine, taj spisak se obnavlja i ja sam uredno na njemu, čak na visokom 27. mestu, jer sam bio posmatrač na izborima u Donjecku. Potpuno je neverovatno da su objavili adresu na kojoj živim u Beogradu, a na teret su mi stavili da sam pomagao teroristima, podrivao ustavni poredak Ukrajine itd. Istina je da su oni zatražili od svih zemalja na svetu, a ne samo u EU, da mi zabrane ulazak, ali do sada to niko nije prihvatio. Nadam se, inače, da će i oni skinuti tu besmislenu zabranu jer ne postoji nijedan razlog za nju.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Božidar Spasić, bivši obaveštajac

*Priželjkuješ li neku ministarsku fotelju i koju?

- Ne, naravno da ne priželjkujem. Čak nemam nikakve političke ambicije. Nedavno sam otišao u advokaturu i nameravam od toga da živim. Naravno, u životu se rukovodim time da vam gospod odredi šta ćete raditi, ali što se tiče politike, ja sam svoje ambicije ostvario. Sada mi je jedino bitno da se nikako ne vrate oni koji su nam zemlju uništili i u toj borbi sam spreman celog sebe da pružim, jer zaista smatram da je ovo što Vučić radi nešto što je izuzetno dobro za Srbiju. Duboko verujem u to. Na tu borbu svodim svoje političko angažovanje.

Radmilo Armenulić, teniski stručnjak

*Znamo šta ste letos napisali za Đokovića kad je navijao za Hrvate. Kako sada gledate na rezultate najboljeg ambasadora Srbije?

- Đokovićevi razultati su jedna stvar i oni su nesporni. Njemu hvala za vek vekova zbog svega što je uradio na promociji Srbije kao naš najveći ambasador i kapa dole na uspesima koje, verujem, više nikada nijedan Srbin neće ponoviti. Navijanje za Hrvatsku reprezentaciju u bilo kom sportu je sasvim druga tema i tu ne menjam stav taman i da je hiljadu puta Đoković u pitanju. Navijati za reprezentaciju koja svoje uspehe proslavlja uz Tompsona i ustaške pokliče je u najmanju ruku odvratno.

Dušan Savić, legenda Crvene zvezde

*Ko je za vas najveća Zvezdina zvezda i možemo li i na jesen do Lige šampiona?

- Ako bih gledao po lucidnosti i beogradskom mangupskom duhu, tu bi bila mrtva trka između Šekularca i Pižona, ali je ipak zbog ličnosti i sveopšteg doprinosa za Crvenu zvezdu to ipak Dragan Džajić. Zamolio bih upravu Crvene zvezde da pored stadiona podigne i Šekularcu spomenik kao drugoj Zvezdinoj zvezdi, kao i da poništi besmislenu i idiotsku odluku da se šestom Zvezdinom zvezdom proglasi kompletan tim iz Barija. Zna se ko je iz te generacije jedino mogao da bude Zvezdina zvezda, to je bez dileme Dejan Savićević i zaista se Crvena zvezda o njega ogrešila. Grad Beograd da razmisli gde bi Šekularac mogao da dobije ulicu.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Dragiša Binić, potpredsednik FSS

*Sećaš li se prve utakmice na Marakani i koju najviše pamtiš?

- Prva je bila sa ocem kada sam imao četiri godine, sećam se da je bila neka letnja pauza, pa su nam u goste na neku pripremnu utakmicu dolazili južnoamerički klubovi. Mene je otac još kao klinca zarazio crveno-belom bojom i svoju mladost i odrastanje sam proveo na Zvezdinom severu sa "Delijama". I danas uredno kupim propusnicu za sever. Naravno da je utakmica protiv Bajerna 1991. godine, gde je Bina briljirao, nešto što je najdraže i nju svaki zvezdaš dok je živ pamti. Doduše, danas kad god vidim onaj autogol Augentalera, počnem iskreno da plačem jer sam duboko svestan da se takav uspeh nikada više neće ponoviti niti može više ikada da se makar približno tako kvalitetna ekipa napravi, pa me uhvati tuga.

Lazar Antić, Big Lale, mađioničar

*Kada bi birao, da li bi radije odgovarao na pitanja gledalaca ili poslanika u Skupštini?

- Bez dileme, na pitanja gledalaca u emisiji. Uvek je bolje i lepše razgovarati sa običnim narodom nego sa nabeđenim veličinama u Skupštini.

Svetislav Bule Goncić, glumac

*Šta vam je najveći cilj u 2019?

- Da što više učestvujem u vaspitanju dece i da se što više igram sa njima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading