Lepota nije važna za politiku: Poznati pitanjima rešetali predsednicu Savskog venca

Autor:

Vesti

06.07.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac, odgovarala je u tradicionalnoj rubrici Srpskog telegrafa na pitanja poznatih ličnosti. Između ostalog, funkcionerka SNS otkrila je ko su joj politički uzori, da li razmišlja o nekoj novoj funkciji, čime se najviše ponosi od onoga što je uradila u svojoj opštini. Pričala je i o garderobi i modi, muzici, sportistima...

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Irena Vujović

Da biste bili uspešni u politici, morate da posedujete određene kvalitete, a mnoge žene na našoj političkoj sceni, pored toga što lepo izgledaju, pokazale su izuzetne sposobnosti.

Dubravka Filipovski

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dubravka Filipovski

* Ko vam je od žena u politici uzor, da li uopšte imate uzore i zašto?

- Danas u Srbiji ima dosta žena koje se zahvaljući svom radu, znanju i sposobnostima zasluženo nalaze na važnim državnim funkcijama. Izuzetno poštujem i cenim rad mojih koleginica, koje su dokazale da mogu uspešno da rešavaju i najsloženije probleme i ostvaruju rezultate. Upravo te vredne i požrtvovane žene su mi uzor u životu, a u politici, naravno, naš predsednik Aleksandar Vučić.

Predrag Sarapa

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Predrag Sarapa

* Pripremate li se za neku funkciju u Beogradu ili republici i šta bi po vašem mišljenju trebalo unaprediti u radu državne uprave?

- Preokupirana sam poslom, tako da ne razmišljam o funkcijama. Što se tiče državne uprave, potrebno je da se stalno unapređuje kako bi bila što efikasnija. To ne može da se ostvari preko noći, ali je važno da se radi na tome, a rezultati ne izostaju.

Nebojša Krstić

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nebojša Krstić

* Šta je najvažnija stvar koju ste učinili za Savski venac tokom mandata?

- Povratila sam poverenje građana u sistem, institucije i ljude na njihovom čelu, a rezultat toga je što su se građani Savskog venca aktivno uključili u rad naše lokalne zajednice. Otkad sam na čelu opštine, moj cilj je isti, da zajedno sa svojim timom obezbeđujem bolje uslove života sugrađanima vođenjem vrlo jasne politike, sprovođenjem vrlo preciznih aktivnosti, planiranjem i donošenjem najoptimalnijih rešenja, što me po reakcijama velikog broja zadovoljnih građana navodi na zaključak da smo na dobrom putu prosperiteta opštine i ostvarenja zadatih ciljeva.

Radoslav Milojičić Kena

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Radoslav Milojičić Kena

* Da li ste svesni štete koju je vlast SNS nanela Srbiji za ovih sedam godina?

- Svesna sam da vama ne odgovara što je danas sve neuporedivo bolje, samo mi je nepojmljivo da neko ko je uništio jednu opštinu, ostavio u blokadi račune baš svakog javnog preduzeća, svake škole i predškolske ustanove, svake mesne zajednice daje sebi za pravo da bilo čiji rad ocenjuje i komentariše. Glavni rezultat vaše vlasti u Smederevskoj Palanci je dug od tri milijarde dinara, zbog čega ste i izgubili poverenje građana. Sve kreće od ljudi na čelu, bili to opština, grad ili država. Znam da vam ne odgovara što je Srpska napredna stranka na vlast došla spremna da reši najvažnija pitanja i najteže probleme, a još više što su to i građani prepoznali i podržali. Vi ne možete da shvatite, a ni prihvatite, da mi ne guramo pod tepih manje prijatne ili manje lepe stvari, da mi ne žmurimo na probleme, da se ne krijemo od građana i njihovih opravdanih očekivanja. Vama je nepojmljivo to što se mi sa realnom situacijom suočavamo, sagledavamo je i donosimo najbolje moguće rešenje u interesu građana, a ne na njihovu štetu, kao što ste vi to radili. E to je drugačije i to je ono sa čime vi ne možete da se pomirite.

Vjerica Radeta

RepublikaFoto: e-stock
Vjerica Radeta

* Da li vam je Đuka u poverenju rekao koga je tačno predstavio u svojim kolumnama?

- Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje. Na koga je gospodin Đukanović mislio, to ipak treba da pitate njega.

Lepa Lukić

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Lepa Lukić

* Pitam ja vas, kad će SNS da me angažuje da pevam za Novu godinu ispred Narodne skupštine?

- Novogodišnje koncerte ispred Narodne skupštine organizuje Skupština grada, a ja sam sigurna da bi Beograđani voleli da vas vide i čuju i da će se to uskoro i desiti.

Tamara Đurić

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Tamara Đurić

* Pošto ste lepa žena i uspešno se bavite politikom, shodno tome i pitanje. Da li lepota pomaže ili odmaže ženama u politici?

- O svakom od nas govore rad i ostvareni rezultati. Lepota je irelevantna u ovom kontekstu. Da biste bili uspešni u politici, morate da posedujete određene kvalitete, a mnoge žene na našoj političkoj sceni, pored toga što lepo izgledaju, pokazale su izuzetne sposobnosti. Mislim da će u godinama koje su pred nama biti sve više žena na ključnim pozicijama u našoj zemlji jer to je ono za šta se svi zalažemo.

Jovana Tipšin

RepublikaFoto: Promo foto
Jovana Tipšin

* Ko je po vašem mišljenju najzgodniji političar? Ali morate da imenujete, nema izvlačenja!

- Političare sa kojima sarađujem gledam kao kolege i dobre prijatelje. Pratim njihov rad, njihove rezultate i zaista ne bih da ih ocenjujem po fizičkom izgledu.

Darko Jevtić

RepublikaFoto: youtube.com/LPHD Productions
Darko Jevtić

* Da li pratite sport i ko vam je najlepši sportista?

- Sport pratim kada mi obaveze dozvoljavaju, a najlepši sportisti su oni koji donose svojoj zemlji zlatne medalje i na najbolji način je predstavljaju u svetu. Srbija zaista ima čime da se ponosi.

Milan Živadinović

RepublikaFoto: twitter.com/tvbalkaninfo
Milan Živadinović

* Odakle vam afinitet prema skupim torbicama i koje više volite, šanel ili valentino?

- U javnosti se previše polemiše o odevanju naših političarki i uglednih žena. Po mom mišljenju, to je način da se omalovaže i diskriminišu. Nosim stvari koje mi se dopadaju, ne robujem markama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading