Poznati pitanjima rešetali ministra Aleksandra Vulina: Tukao sam se sa Žandarmerijom

Autor:

Vesti

20.07.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin u intervjuu bez cenzure za Srpski telegraf je otkrio kada se poslednji put potukao i s kim, gde najradije putuje, kao i zašto smatra da je strip "Alan Ford" remek-delo. Priznao nam je i koje mu je omiljeno oružje, a izborio se i sa provokacijama lidera radikala Vojislava Šešelja.

Foto: printscreen/youtube.com/ Novo jutro

Vladimir Đurić Đura, grupa Đura i mornari

* Da li vam je i dalje omiljeni strip "Alan Ford"?

- "Alan Ford", kao i "Korto Malteze", više je od stripa, to je književno delo sa ilustracijama. Kao i oni koji su slušali Azru, posvećeni čitači "Alana Forda" su se na prvi pogled razlikovali od drugih. I danas se prepoznajemo po citatima za svaku priliku. Ko bi zaboravio "tko leti, vrijedi, tko ne leti, ne vrijedi" ili "kupite cvijeće voljenoj ženi, ali ne zaboravite ni svoju" ili legendarno "suviše sam star da pođem sa tobom, ali..." Imao sam privilegiju da, osim što sam čitao i sakupljao "Alan Ford", budem i recenzent tog sjajnog stripa.

Foto: Tanjug

Vojislav Šešelj, lider SRS 

* Jeste li već saznali kako glasi nova crnogorska himna (Cetinje će jedne noći u četničke ruke doći)?

- Kao kroz maglu se sećam da se horski uz učešće i Mila Đukanovića, zagrljenog sa rezerevistima JNA, svojevremeno pevalo "ko se vrati sa Banije, Crnogorac više nije", verovatno sam pogrešno zapamtio.

 

Igor Bečić, funkcioner SNS

* Kako ste se osećali kada ste nedavno vraćeni sa administrativne linije zajedno sa vojno-zdravstvenom delegacijom?

- Nije prvi put da Šiptari krše svaki sporazum i gaze svoju reč. Uvek je mučno kada ste suočeni sa izazivanjem i nasiljem, ali znate da morate da se uzdržavate zbog svog naroda. Mene su Šiptari i proterivali i hapsili i zabranjivali ulaz na Kosovo i Metohiju, ali nisu uspeli da me nateraju da odustanem od borbe za naš narod, neće ni ovog puta.

Foto: youtube.com/printscreen

Milomir Marić, novinar

* Koje vam je omiljeno oružje?

- Zavisi od razloga zbog kojeg ga upotrebljavate, raspon je veliki. Za sve postoji prava prilika, a i predmet upotrebe.

 

 

 

Eva Ras, glumica

* Imajući u vidu priču o falsifikovanim diplomama koja je aktuelna u poslednje vreme, da li je dozvoljeno falsifikovati?

- Nije dozvoljeno ni lagati o Nebojši Stefanoviću i Aleksandru Vučiću, ali to se radi često i rado. Lažovi uvek druge optužuju za svoje grehe, baš kao što to sada rade vodeći hajku na Nebojšu Stefanovića.

Đorđe Milićević, funkcioner SPS

* U kontekstu daljeg jačanja odbrambene moći i još boljeg opremanja i obučavanja naše Vojske, želim da pitam koje se aktivnosti dalje planiraju u sektoru bezbednosti i odbrane?

- Nastavak naoružavanja i opremanja, podizanje nivoa obuke, širenje kruga građana koji se obučavaju i pripremaju za odbranu zemlje i nastavak poboljšanja materijalnog položaja vojnika i njihovih porodica.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Toplica Spasojević, vlasnik "ITM grupe"

* U koji rod Vojske je najviše investirano, a u kojoj oblasti imamo najveću prednost u odnosu na region?

- Vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana su vid Vojske koji je najviše postradao u NATO agresiji. Dogovor predsednika Vučića, Putina i Lukašenka spasao je našu avijaciju od nestajanja, a nabavka raketa mistral je označila i početak jačanja protivvazduhoplovne odbrane. To je veoma skup i spor proces, ali ako niste u stanju da čuvate svoje nebo, niste suverena i nezavisna zemlja.

Dragoljub Srnić, fudbaler

* U koje inostrane gradove i zemlje najradije putujete?

- Kao mlađi mnogo sam putovao i trudio se da obiđem što više mesta na kojima nema mnogo turista. Volim da putujem, a posebno kada to nije službeni put, pa mogu da se slobodno krećem i upoznam zemlju u koju dolazim. Sankt Peterburg je moj omiljeni grad i Rusija je zemlja koju želim mnogo više da upoznam.

Foto: Starsport

Dragoslav Stepanović, fudbalski stručnjak

* Brine li vas aktuelna polarizacija sveta na sile predvođene SAD sa jedne, odnosno Rusijom sa druge strane?

- Bipolarni svet je opasno mesto za život, ali je od njega mnogo opasniji unipolarni svet. Planeta u kojoj dominira jedna sila je mesto gde NATO agresija na SR Jugoslaviju može da prođe sasvim nekažnjeno. Svet se menja i on više nije ni bipolaran, on je multipolaran. Nije moguće više vladati svetom, a da se ne pita i Kina, sve više Indija...

Aleksandar Kukolj, džudista

* Da li se sećate kada ste se poslednji put potukli?

- Kada sam bio mlad, sa društvom iz kraja umeli smo da silom pokušamo da pronađemo mesto pod suncem ili bar postanemo predmet pažnje devojaka. Kako se stari, tako se agresija prenela na sport, pa se i potučemo dok igramo košarku ili fudbal, ali bez emocija koje nosi prava tuča. Poslednji put sam se tukao sa Žandarmerijom, kada je DOS protivustavno hapsio pukovnika Šljivančanina da ga izruči Hagu. Bilo je za pamćenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading