Poznati pitanjima rešetali bivšeg ministra: Oduvek sam bio protiv koalicija!

Autor:

Vesti

07.09.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji ministar odgovarao je na pitanja poznatih u tradicionalnoj rubrici Srpskog telegrafa intervju bez cenzure. Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije otkrio je da nije pristalica koalicija na političkoj sceni (iako je njegov SPS trenutno na vlasti sa SNS), kojoj bi pevačici osmi njegove Ane Bekute, dopustio da mu peva na uvce, a odgovrio je i šta misli o auto-putu Miloš Veliki i zašto nije završen Koridor 10 dok je on bio ministar.

RepublikaFoto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja

*Zašto vi niste uradili bar deo infrastrukture koju su uradile ovaj i prošli sastav Vlade Srbije? Je l' niste mogli ili niste hteli?

- Nemam običaj da kritikujem ljude koji su pre mene radili posao koji sam ja radio od 2012. Svaka vlada uradi onoliko posla koliko ima političke volje i sredstava. Vlada Mirka Cvetkovića u kojoj sam bio definisala je kao cilj završetak radova na Koridoru 10 u dužini od 320 kilometara. Obavljen je deo priprema, urađeni su nedostajeći projekti, izvršena je eksproprijacija,obezbeđena je milijarda i 200 miliona evra od evrpske i svetske banke, što su bili najpovoljniji krediti. Pored toga rapisani su tenederi , započeti su radovi. Podsetiću da je urađeno 110 kilometar polu auto-puta do Subotice, dve obilaznice, ako is 29 kilometra od Preševa do Levošaja, a sve su toradila naša preduzeća. Ostalo se gradilo i završeno je sada. da se na zaboravi da su ovi planovi usvojile vlade mnogo pre naših mandata.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Đorđe Milićević, potpredsednik Republičke skupštine

*Koliki je značaj izgradnje auto puta Miloš Veliki i da li je moguće podstaći ekonomski bez infrastrukturnog razvoja?

- Neprocenjivo. nemoguće je da se bez infrastruktrute bila šta uradi. Prva i osnova stvar da su dva koridora 10 i 11, potomputni i železnički saobraćaj. Moj drug Đorđe zna da je njegovo Valjevo nekada bilo na repu događaja, sada se novim putevima vraća u sam centar

RepublikaFoto: Tanjug

Mladen Šarčević, ministar prosvete

*Hoćeš li da otvoriš akademiju za mlade inženjere, po uzoru na rad u CIP u najboljim danima?

- Zahvaljujem se na poverenju kojim mi ovaim pitanjem ukauje minisatr. Uvek sam spreman da pomognem kada to od mene država zatraži. Mladi stručnjaci i trebada uče od nas iz stare garde.

Milovan Đorić, bivši fudbaler

*S kim je u političkoj koaliciji bilo najlakše, a s kim najteže sarađivati?

- Svaka koalicije je je vrlo teška jer to znači da moraš da praviš kompromis. Odlično je ako se stranke dogovore oko strateških stvari, pa se jasno definiše ko šta radi i onda nema problema. Milovan je oduvek znao da ja nisma pristalica koalicija.

RepublikaFoto: Starsport

Dragan Kapičić, košarkaška legenda

*Zašto za života nije bio prisutniji u košarci, s obzirom na to da je nekada trenirao i takmičio se u tom sportu?

- navijač sam Radničko, a za to što pita, moj Kaponja, koji je sjajan klinac, treba posvećenost i pofesionalnost. Nisam hteo kao amaterski sportista da se tu mešam.

Miloš Bajalica, bivši fudbaler Crvene zvezda

*Zašto niste završili vi koridor 10?

- Tako veliki projketi teško da se mogu završiti u mandatu samo jedne vlade. U izgradnji Koridora učestvavalo jenekoliko prethodnih vlada.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Miša Vacić, Srpska desnica

*Koliko je NATO naneo štete infrastrukturi Srbije?

- Ogromnu štetu ukupna neposredna šteta je negde oko 35 milijardi dolara. Kada se sračuna i ona posredna dolazimo do cifre od 110 milijardi dolara.

RepublikaFoto: printscreen/TvHappy

Nada Macura, lekar

*Jeste li zadovoljni autoputem Miloš Veliki i zašto ga vi niste napravili?

- Drugarice nado, vrlo sam zadovaljan. Moje učešće uopšte nije bitno, važno je da se radi, da se u Srbiji što više gradi.

Ivica Dačić, šef diplomatije

*Posle Ane Bekute, koja pevačica je baš po tvom ukusu?

- Ubedljivo najbolja je Ana, to moram da kažem i po vokalu i po izgledu. Posle nje ide dosta praznih mesta pa onda Brena, Snežana Đurišić i Zorica Brunclik. Od ovih mlađanih izdvojio bih Milicu Pavlović.

RepublikaFoto: printscreen/instagram

Kaća Živković, pevaćica

*Koju biste pesmu voleli da vam otpevam na uvce?

- Ti si toliko lepa devojka da je dovoljno da mi tim cvrkutavim glasom samo pričaš. Ja bih uživao, a tek kad zapevaš! Kaća je baš dobra riba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading