POZNATI PITANJIMA REŠETALI SLAVNOG SPORTISTU: Tito bi dobio 90 odsto glasova DA SE SADA DIGNE IZ GROBA

Vesti

21.10.2017

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojke Milana Gurovića protiv Amera 2002. godine nikada se neće zaboraviti. Legendarni šuter se u razgovoru za Srpski telegraf osvrnuo na svoje najveće košarkaške uspehe, kao i na to da se sada bavi individualnim treninzima. Pričao je o Draži Mihailoviću, a otkrio je i zbog čega nikada ne bi istetovirao Titov lik. Pored toga je istakao da nikada nije doživeo neprijatnost jer je podržao Aleksandra Vučića, o kome ima samo reči hvale.

RepublikaFoto: Starsport/P. MILOSAVLJEVIĆ
Milan Gurović

Igor Pervić, glumac

*Šta ti je prolazilo kroz glavu dok si Amerima davao trojke?

- Ništa! U tim momentima nema razmišljanja, ako se to desi, onda je promašaj siguran. Sve to ide automatski, samo sam reagovao. Namestila se situacija da uzmem šuteve, ništa nije bilo planski.

Ivan Jevtović, glumac

*Ameri su bili zabezeknuti kada si u Indijanapolisu šutirao sa više od sedam metara. Da li je to bilo dogovoreno sa selektorom Pešićem ili si na svoju ruku tako rizikovao?

- Ništa nije bilo dogovoreno, reagovao sam na svoju ruku. Kao šuter, uvek moraš da probaš da produžiš seriju, naročito kada sam vezao dve, treću sam morao da šutnem. Nije bilo govora da ne šutnem.

Foto: youtube.com/TVKopernikus
Nebojša Bakarec

Nebojša Bakarec, SNS

*Pošto ste javno pružili podršku Vučiću, da li ste bili izloženi neprijatnostima kao ja kad sam prešao u SNS?

- Nikada nisam doživeo bilo kakvu neprijatnost. Podržavam Vučića svim srcem. Mi smo narod koji uvek traži neke probleme, a Vučić je čovek koji očigledno želi Srbiji sve najbolje i gura nas napred. Nekima to očigledno ne odgovara.

Borko Stefanović, Levica Srbije

*Koliko vam je pomogla tetovaža Draže u psihološkim pripremama za mečeve?

- Pre utakmica zaista ne razmišljam o tetovažama!

Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

*Kao "grobar" te pitam da li si prežalio što sa Zvezdom nisi uspeo da osvojiš nijednu titulu?

- Žao mi je, naravno. Osvojili smo Kup, ali treba biti iskren i reći da je tih godina Partizan dominirao kao Crvena zvezda sada. Prosto su bili bolji iako sam ja davao po 30 poena, treba uvek biti iskren. Pobeđivala je bolja ekipa.

Vanja Vukić, SPS

*Pošto ste već istetovirali Dražu Mihailovića, da li ćete sledećeg, možda, Tita?

- Nikada u životu ne bih istetovirao Tita. Mi Srbi smo zaludan narod, da se Tito sada digne iz groba, glasalo bi 90 posto ljudi za njega. On je marioneta Zapada bio, ništa dobro nije uradio. Samo Srbija ima dve pokrajine, Kosovo i Vojvodinu. Nijedna druga država bivše Jugoslavije nema tih problema.

Božidar Spasić, bivši obaveštajac

*Jednom prilikom ste rekli da biste se "pre obesili nego ušli u politiku". Da li ste promenili mišljenje?

- Košarka je moj život i tu najbolje plivam. Bavim se individualnim treninzima i time sam zadovoljan. U politiku neću ulaziti, a smatram da je Aleksandar Vučić napravio odličan tim ljudi.

Foto: Tanjug
MIljan Damjanović

Miljan Damjanović, SRS

*Koja ti je neostvarena želja iz igračkih dana?

- NBA mi je neostvarena želja. Bio sam u kampu Boston Seltiksa, ali mi nije data šansa, i to ne mojom krivicom. Moram da kažem ovo: da sam tada imao menadžera kao što je Miško Ražnatović, stvari bi bile drugačije. Doduše, pokazao sam 2002. godine Polu Pirsu i Redžiju Mileru da mi je mesto u NBA.

Stefan Stamenkovski, Zavetnici

*Bio si među prvim sportistima koji su otvoreno pokazali da su rodoljubi. Da li ćeš se ozbiljnije uključiti u buđenje patriotskih osećanja?

- Teško je kod nas probuditi patriotska osećanja. Kod nas još neki pričaju o Jugoslaviji. Evo, na primer, danas da pitaš omladinu ko su nam braća, svi će reći Rusija, a kada ih pitaš gde bi da žive, svi bi u Pariz ili Majami, da nose adidas. Ne može tako, mi smo narod koji luta, nikako da se probudimo.

Milan Živadinović, fudbalski stručnjak

*Da li želite da budete selektor kao Sale Đorđević?

- Ne, teško je to. Sale radi odličan posao, treba se izboriti sa velikim egom koji poseduju današnji igrači. Rezultati govore da je Sale to izvanredno odradio.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading