"JEDANAEST GODINA BRUTALNIH LAŽI!" Vučić: Sram vas sve bilo, zašto nema saopštenja za 10 meseci blokade srpske robe?!

Autor:

Vesti

19.04.2024

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić osvrnuo se na situaciju na Kosovu i Metohiji.

"JEDANAEST GODINA BRUTALNIH LAŽI!" Vučić: Sram vas sve bilo, zašto nema saopštenja za 10 meseci blokade srpske robe?!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Na Pešteru je danas završena višednevna Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Vihor 2024", a predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić čestitao je vojsci, načelniku Generalštaba i ministru odbrane na uspešno izvedenoj vežbi.

Tokom obraćanja, predsednik Vučić se osvrnuo i na 11. godišnjicu potpisivanja Briselskog sporazuma, a da za tih 11 godina nije formirana Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

- Danas je 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma. 11 godina u kojima se Srbija razvijala i napredovala brže od drugih ali i 11 godina neistina i terora koji su na nama sprovodili, 11 godina svakodnevnih besmislica, izmišljanja razloga i traženja krivice, 11 godina neispunjavanja onoga što su potpisali, Brisel, EU. Da kažu 11 meseci, nedelja pa nije malo, 11 godina brutalnih laži. Posle tih 11 godina postavlja se pitanje kakvo to poverenje možemo da imamo i gradimo - rekao je Vučić i dodao:

- Juče, nema ko nije reagovao zbog toga što kažu da su zadržana 4 autobusa, zadržano je dvoje ili troje lica i svi su pušteni. Sram vas bilo sve zajedno, 10 meseci, 300 dana traje blokada svake robe koja iz centralne Srbije treba da dođe na KiM. Onda kažete strašan je problem, jedan je bio pripadnik tzv. vojske Kosova i sumnjalo se da je počinio neki zločin, drugog zadržali 24 sata i to je bio najveći problem na svetu. Sa tim licemerjem, odvratnim pristupom prema jednoj slobodarskoj zemlji kakva je Srbija na to ćemo morati da se naviknemo i to se očigledno neće promeniti. Naše je da mi snažimo, mi da jačamo i da naša zemlja ekonomski napreduje i raste. Da brinemo o EXPO, o svim projektima, i uvek o snaženju naše armije, da bi bili dovoljno jaki da možemo da se zaštitimo.-

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Darko

19.04.2024 13:52

Evropa je pokazala da ima duple standarde i da ne žele Srbiju jaku, Srbiju koja je sačuvala svoju teritoriju.

BANE

19.04.2024 13:52

To da je Zapad licemeran, to nije novost. Ali da toliko dugo cuti na nepravde nad Srbima na severu Kosmeta, to je vise sramota.

Marko

19.04.2024 13:53

Srbija vodi neravnopravnu borbu gde je cela Evropa protiv nje ali i pored toga Srbija uspeva da sačuva KiM i razvija svoju ekonomiju.

Dragana

19.04.2024 13:54

I treba da ih bude sramota kad ne znaju da budu odgovorni i od reci.